VIDEO | Pasajul Olteniței, în imagini spectaculoase, când iluminatul inteligent e activ. Cel mai mare giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, înainte de inaugurare

24 mai 2023
594 Afișari
VIDEO | Pasajul Olteniței, în imagini spectaculoase, când iluminatul inteligent e activ. Cel mai mare giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, înainte de inaugurare
VIDEO | Pasajul Olteniței, în imagini spectaculoase, când iluminatul inteligent e activ. Cel mai mare giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, înainte de inaugurare | Screenshot Ionuț Ivașca/YouTube

Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni este cel mai mare giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei și va fi dat în folosință, după ultimele anunțuri oficiale, cel târziu perioada 25-28 mai. Adică undeva într-una dintre zilele acestui weekend.

Mega-giratoriul de la Popești-Leordeni, înainte de inaugurare

În acest nou nod rutier menit să aerisească semnificativ o zonă de trafic intens și congestionat, vorbim, de fapt, despre o reconfigurare radicală a intersecției dintre Centura Capitalei (DNCB) și DN4, la ieșirea din Popești-Leordeni.

Zilele trecute, a fost testat sistemul de iluminat inteligent de pe giratoriul suspendat, moment în care s-au aprins și testat toți cei 165 stâlpi instalați pe toate zonele pasajului și cele peste 250 de lămpi aferente.

Ce înseamnă „iluminatul inteligent” de pe Pasajul Olteniței

Vorbim despre un sistem de iluminat care își reglează intensitatea luminii în funcție de trafic, printr-un sistem de telegestiune. De asemenea, pe pasaj au fost montate  lămpi LED cu o putere de 90 watt, în vreme ce lămpile de pe Centura Capitalei au intensitatea de 82 watt, iar cele de pe DN$ sunt de 62 watt.

VIDEO | Cum se vede noaptea giratoriul suspendat și iluminat

Ionuț Ivașca publică, pe canalul său de YouTube, imagini de noapte ale Pasajului Olteniței, filmate cu drona.

https://www.youtube.com/watch?v=uHiyeZXaSDc

Darea în folosință a acestui pasaj (în perioada 23-25 mai) va coincide și cu darea în trafic  a 3,6 km din Centura București lărgită la 4 benzi + 1,6 km modernizați din DN4.

Pentru aceste segmente de drum urmează testul SRT (Skid Resistance Test), care măsoară rugozitatea drumului pentru verificarea aderenței la frânare, precum și testul cu pata de nisip pentru verificarea adâncimii medii a macrotexturii. 

Giratoriul suspendat peste DNCB de la ieșirea din Popești-Leordeni, care prespune, la pachet, lărgirea la 4 benzi pentru 3,7 kilometri din Centura Capitalei, este un proiect de infrastructură care a costat 35,5 milioane de euro.

Autoritățile au semnat contractul cu constructorul ITINERA SPA în iulie 2019, la doi ani după ce a început licitația pentru acest pasaj.

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies