VIDEO | Pasajul Europa Unită de pe Metalurgiei din București, tot mai aproape de finalizare. Urmează să fie turnate cele două straturi de asfalt

23 mart. 2023
609 Afișari
VIDEO | Pasajul Europa Unită de pe Metalurgiei din București, tot mai aproape de finalizare. Urmează să fie turnate cele două straturi de asfalt
VIDEO | Pasajul Europa Unită de pe Metalurgiei din București, tot mai aproape de finalizare. Urmează să fie turnate cele două straturi de asfalt. Sursa foto: captură Facebook/ Daniel Băluță

Pasajul Europa Unită sau pasajul Metalurgiei, așa cum îi mai zic bucureștenii, este tot mai aproape de finalizare. Dacă luna trecută s-a turnat prima placă de beton, iată că, acum, constructorii se pregătesc să toarne cele două straturi de asfalt.

Stadiul lucrărilor de la Pasajul Europa Unită de pe Metalurgiei

Mult a fost, puțin a mai rămas!, transmite Daniel Băluță într-o postare pe pagina de Facebook.

Primarul Sectorului 4 îi anunță pe bucureșteni că pasajul Metalurgiei este tot mai aproape de a fi gata. Constructorii de la Pasajul Europa Unită din București pregătesc suprafața căii de rulare pentru turnarea celor două straturi de asfalt.

Dacă vremea va permite, în cel mult două săptămâni, pasajul rutier ar urma să fie „la negru”, spune primarul Sectorului 4.

Cum arată acum Pasajul Metalurgiei din Sectorul 4 | VIDEO

Sursa video: înregistrare ecran Facebook/ Daniel Băluță

Termenul de finalizare

Pasajul suprateran Europa Unită este una dintre cele mai importante și mai mari investiții de infrastructură începută în Sectorul 4 al Capitalei. În momentul în care va fi dat în traficul, ar urma să contribuie la fluidizarea traficului în zona Metalurgiei. În prezent, șoferii petrec minute bune în trafic în această zonă.

Construcția este realizată la intersecția dintre Bulevardul Metalurgiei și strada Turnu Măgurele. Pasajul se întinde pe o suprafață de aproximativ 650 de metri și va avea câte două benzi pe sens.

În 2022, Daniel Băluță le transmitea bucureștenilor că pasajul de la Metalurgiei va fi realizat conform tuturor cerințelor și celor mai noi reglementări rutiere ce sunt impuse în domeniu.

Lucrările pe șantier au început în februarie 2022, iar termenul de finalizare este de 18 luni din momentul în care a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Astfel, pasajul ar trebui să fie gata vara aceasta. Lucrările sunt realizate de Drum Concept SRL, iar proiectul valorează 85.801.655,84 lei cu TVA.

Cookies