VIDEO | Pasajul „Europa Unită” ar putea fi dat în circulație la finalul lunii noiembrie. Daniel Băluță: Se efectuează testele dinamice necesare recepției

05 nov. 2023
1527 Afișari
VIDEO | Pasajul „Europa Unită” ar putea fi dat în circulație la finalul lunii noiembrie. Daniel Băluță: Se efectuează testele dinamice necesare recepției
VIDEO | Pasajul „Europa Unită” ar putea fi dat în circulație la finalul lunii noiembrie. Daniel Băluță: Se efectuează testele dinamice necesare recepției | Sursă foto: Facebook-Daniel Băluță

De la finalul lunii noiembrie bucureștenii ar putea circula în sfârșit pe Pasajul Europa Unită din Sectorul 4. Daniel Băluță a anunțat termenul estimativ pentru darea în trafic în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc duminică, pe noul pod.

Când ar putea fi deschis circulației Pasajul „Europa Unită”

Duminică, 5 octombrie 2023, Daniel Băluță a ținut o conferință de presă pe noul pod construit la intersecția dintre Bulevardului Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele. Aici au fost prezenți atât city managerul Sectorului 4, cât și prefectul Capitalei, Rareș Hopincă.

Edilul din S4 a anunța că lucrările au întrat în linie dreaptă, iar pasajul va fi inaugurat în scurt timp. De asemenea, acesta a informat că la acest moment sunt efectuate toate testele necesare pentru recepționare lucrării.

Astăzi efectuam testele dinamice, zilele trecute am efectuat testele statice. Sunt etape obligatorii recepției acestei construcții.

Vă garantez că nu vom da drumul investiției fără să efectuam toți pașii legali. 

Pe lângă aceste amănunte, Primarul Sectorului 4 a anunțat și o dată la care noul pod ar putea fi dat în circulație. Daniel Băluță a spus că spera ca pasajul sa fie dat în circulație până la finalul lunii noiembrie:

Momentul estimat al deschiderii pasajului este undeva la sfârșitul acestei luni. Speram ca până la data de 1 decembrie 2023 acest pasaj să poată să fie funcțional.  

Când trebuia să fie gata noul pod din Sectorul 4

Scopul pentru care acest pasaj a fost realizat este de a decongestiona o zonă extrem de aglomerată din București. Este vorba despre intersecția dintre Bulevardul Metalurgiei și Strada Turnu Măgurele.

Lucrările pentru importantul obiectiv de infrastructură din Sectorul 4 au fost începute în anul 2022, în luna februarie. Termenul de finalizare anunțat inițial a fost de 18 luni, ceea ce înseamnă că pasajul ar fi trebuit să fie finalizat în luna august 2023.

Pasajul „Europa Unită”, cunoscut de oameni și sub numele de „Pasajul Metalurgiei” are o lungime totală de 650 de metri și dispune de câte două benzi de circulație pe fiecare sens de mers.

Costurile pentru realizarea acestuia s-au ridicat la aproximativ 18 milioane de euro.

Cookies