VIDEO | Pasajul Europa Unită a ajuns la ultimul strat de asfalt, care a fost pus. De săptămâna asta se montează rosturile de dilatație și vor fi trasate marcajele

23 oct. 2023
14264 Afișari
VIDEO | Pasajul Europa Unită a ajuns la ultimul strat de asfalt, care a fost pus. De săptămâna asta se montează rosturile de dilatație și vor fi trasate marcajele
VIDEO | Pasajul Europa Unită a ajuns la ultimul strat de asfalt, care a fost pus. De săptămâna asta se montează rosturile de dilatație și vor fi trasate marcajele | Captură video: PS4

Noi detalii despre Pasajul Europa Unită din București au fost transmise de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. Sâmbătă, 21 octombrie, a fost așezat ultimul strat de asfalt.

Ultimul strat de asfalt a fost turnat pe Pasajul Europa Unită

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, anunță că pe pasajul Europa Unită, care se construiește la intersecția Bulevardului Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele, s-a turnat ultimul strat de asfalt, cel de uzură. S-au folosit 1.100 de tone de asfalt.

De asemenea, săptămâna aceasta, muncitorii vor monta rosturile de dilatație și vor trasa marcajele.

A fost așezat, ieri, și ultimul strat de asfalt, cel de uzură, pe pasajul Europa Unită. Mai exact, 1.100 de tone.

Săptămâna viitoare, constructorii vor lucra la montarea rosturilor de dilatație și, ulterior, la marcaje, pentru ca apoi să putem face testele statice și dinamice ale întregii structuri, o etapă esențială și foarte importantă, de altfel, pentru punerea în circulație a pasajului.

S-a montat vortexul de pe Pasajul Europa Unită

Daniel Băluță anunța la sfârșitul lunii septembrie că lucrările de la Pasajul Europa Unită (sau Pasajul Metalurgiei) se apropie de final. Acesta le transmitea bucureștenilor că suprastructura metalică cu iluminare arhitecturală de tip vortex începe să fie montată.

Am intrat în linie dreaptă cu pasajul Europa Unită! Suprastructura metalică cu iluminare arhitecturală tip Vortex a ajuns în șantier, iar constructorii au început să lucreze deja la montarea acesteia.

Potrivit contractului și declarațiilor oficiale, pasajul ar trebui să fie gata în perioada următoare. Data exactă a inaugurării lucrărilor nu a fost, însă, transmisă.

Lucrările au început în luna februarie a anului 2022, iar termenul de finalizare, anunțat la acel moment, a fost de 18 luni de la emiterea ordinului de începere. Asta ar însemna luna august a acestui an, însă ne apropiem de sfârșitul lui octombrie.

Pasajul Europa Unită are o lungime de peste 650 de metri, cu câte două benzi de circulație pe fiecare sens și are o valoare de aproximativ 18 milioane de euro.

Proiectul a fost gândit pentru a decongestiona traficul din zonă, având în vedere că intersecția dintre Bulevardele Metalurgiei, Alexandru Obregia și Turnu Măgurele a fost mereu una extrem de aglomerată.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies