VIDEO | Pasajul Domnești, acum. AMR 15 zile până la inaugurare

31 oct. 2022
6030 Afișari
VIDEO | Pasajul Domnești, acum. AMR 15 zile până la inaugurare
Pasajul Domnești, cele mai noi imagini

Pasajul Domnești, primul din cele patru giratorii suspendate de pe Centura Capitalei pe care vom putea circula cu mașinile, este vizibil tot mai aproape de inaugurare.

Pasajul-Domnești
Pasajul Domnești – detaliu

Din cele mai noi imagini publicate pe canalul de Youtube „Infractructure Romania” se vede că marcajele au fost trasate, inclusiv cele două treceri de pietoni.

VIDEO | Pasajul Domnești, cele mai noi imagini

Cele mai noi imagini video ale Pasajului Domnești, filmate din aer, au fost publicate pe Youtube în urmă cu câteva ore.

Pasajul Domnești a fost gândit inițial la o lungime de 374 de metri,  iar construcția acestui giratoriu suspendat de pe DNCB este menită să decongestioneze traficul rutier pe Prelungirea Ghencea, una dintre dintre cele mai circulate și mai aglomerate șosele din vestul Capitalei.

Domnești – un contract semnat în 2017, apoi doi ani de stagnare

Contractul pentru construirea Pasajului Domnești a fost semnat în anul 2017, iar primele lucrări la pasajul de la Domneşti au început în 2018, în baza unei autorizaţii de construire parţiale.

Apoi, restul proiectului  s-a blocat din cauză că proiectul tehnic a trebuit complet refăcut, după ce Primăria Capitalei  a cerut lărgirea pasajului pentru a face loc unei linii de întoarcere a tramvaiului.

Șantierul de la Pasajul Domnești a fost redeschis în vara anului  2020 

Date tehnice despre giratoriul suspendat de la Domnești

Noul proiect are o lungime de 536 de metri și costă de 91,5 milioane de lei. Acesta este construit de STRACO GRUP SRL – SC COMNORD SRL – SPECIALIST CONSULTING SRL / Construcţie preluată de subcontractorul TRACON pentru un contract semnat încă din 2017. Termenul de finalizare este de 24 de luni și ar urma să fie gata în primăvara lui 2022.

Pasajul Domnești este al doilea din cele cinci pasaje aflate în construcţie pe Centura Capitalei. Data oficială a dării în trafic este 15 noiembrie 2022.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies