VIDEO | Pasajul Domnești a trecut testul de rezistență. Un convoi de camioane cu greutatea de 28 tone a mers pe pod

02 nov. 2022
46904 afișări
VIDEO | Pasajul Domnești a trecut testul de rezistență. Un convoi de camioane cu greutatea de 28 tone a mers pe pod

AMR 13 zile. Mai puțin de două săptămâni până la deschiderea Pasajului Domnești care va avea loc pe 15 noiembrie. Se fac ultimele verificări pentru darea în trafic a podului, primul giratoriu suspendat de pe Centura Bucureștiului care va fi inaugurat în acest an.

Unul dintre testele la care a fost supus pasajul a fost ”încercarea statică”, prin intermediul unui convoi de vehicule de mare tonaj, a câte 28 tone fiecare, care a staționat și a mers pe pod.

Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, unul dintre oficialii care urmărește marile lucrările de infrastructură, dă mai multe detalii:

Poziționarea camioanelor s-a făcut în asa fel încât să se realizeze echivalentul a 85% din încărcările frecvente din normele Eurocode, iar pentru o interpretare cât mai corectă a rezultatelor, s-a folosit atât câte un camion pe banda de circulație, cât și două camioane, aflate la o distanță de 7 metri.

Totodată, un alt test va fi încercarea dinamică care se realizează prin intermediul unui vehicul dispus pe centrul podului, care va rula cu o viteză constantă de 30 km/h, trecând peste obstacole pre-amplasate.

În cadrul acelorași teste s-a verificat sistemul de iluminat al podului.

Pasajul cu o lungime de 374 de metri este una dintre lucrările de infrastructură cele mai complexe construite în București. La finalizarea lucrării, se va elibera în mare măsură traficul pe Prelungirea Ghencea, o arteră foarte circulată și aglomerată în partea de vest a Capitalei.

Pasajul Domnești, primul cu sens giratoriul suspendat, va fi deschis circulației pe 15 noiembrie 2022. Alte trei poduri pe același tipar, la care se lucrează în prezent, sunt Berceni, Popești-Leordeni (Olteniței) și Cernica.

Lucrările la Pasajul Domneşti au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante. Ultima problema fusese intrarea în insolvenţă a constructorului principal STRACO, însă şantierul şi lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon, potrivit Hotnews.

Îți recomandăm și:

Cookies