VIDEO | Pasajul Doamna Ghica va fi gata la toamnă, promite Nicușor Dan. „Se va circula pe acest pod când încep școlile. Suntem în grafic”

10 iul. 2023
573 Afișari
VIDEO | Pasajul Doamna Ghica va fi gata la toamnă, promite Nicușor Dan.
VIDEO | Pasajul Doamna Ghica va fi gata la toamnă, promite Nicușor Dan. "Se va circula pe acest pod când încep școlile. Suntem în grafic" | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Nicușor Dan a mers luni, 10 iulie 2023, într-o vizită pe șantierul de la Pasajul Doamna Ghica. Edilul Capitalei a informat că lucrările se află în grafic și le-a transmis șoferilor că vor putea circula pe acest pod înainte de începerea școlilor.

Pasajul Doamna Ghica va fi dat în trafic la toamnă

Primarul general al Capitalei le-a transmis bucureștenilor că lucrările de la Pasajul Doamna Ghica sunt aproape de finalizare, iar în câteva luni acesta va fi dat în trafic. Nicușor Dan a transmis că, până la acest moment, s-au finalizat următoarele:

  • Rampele podului,
  • Tablierul s-a montat,
  • A fost turnat stratul de beton.

Edilul a mai transmis că, după ce betonul se va usca, urmează să fie turnat un strat de hidroizolație și stratul de asfalt. Astfel, în această toamnă, șoferii vor putea circula pe Pasajul Doamna Ghica.

Am venit să verificăm stadiul lucrărilor la pasajul Doamna Ghica. Suntem în grafic, s-a turnat betonul, suntem în perioada în care, conform normativelor, betonul trebuie să se usuce, apoi se va turna un strat de hidroizolație și asfaltul. Se va circula pe acest pod la începutul acestei toamne, când încep școlile.

„Noi ne-am asumat un grafic și l-am respectat”

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica au fost începute încă din mandatul Gabrielei Firea, în anul 2018. Cu toate că acestea ar fi trebuit să fie terminat în 2020, termenul nu a fost respectat.

Ulterior, Primăria Municipiului București a realizat un parteneriat cu Primăria Sectorului 2 pentru terminarea podului. Colaborarea a presupus și o contribuție financiară din partea PS2.

Nicușor Dan a mai declarat și:

Noi ne-am asumat un grafic acum 1 an și jumătate, când am semnat contractul cu firma italiană care a făcut tablierul, și de 1 an și jumătate ne-am respectat graficul, mai avem două luni din acest grafic de 1 an și jumătate. Așa se întâmplă când ești serios și plătești la timp.

Cum nu se face? Când ai conturile blocate, într-o acțiune populistă de campanie să începi un proiect pe care nu poți să-l termini și să lași o groapă în mijlocul orașului.

Pasajul Doamna Ghica are o lungime totală de 216 metri și urmează să fie prevăzut cu două benzi pe fiecare sens de mers. Realizarea acestui amplu proiect de infrastructură a costat circa 110.034.377,95 lei fără TVA.

Iată toate declarațiile făcute luni, 10 iulie 2023, de Nicușor Dan:

Cookies