VIDEO | Pasajul Berceni, acum. Se fac testele de încercare a suprastructurii, anunță Scrioșteanu

19 iun. 2023
2144 Afișari
VIDEO | Pasajul Berceni, acum. Se fac testele de încercare a suprastructurii, anunță Scrioșteanu
VIDEO | Pasajul Berceni, acum. Se fac testele de încercare a suprastructurii, anunță Scrioșteanu. Sursa foto: captură video Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Pasajul Berceni este tot mai aproape de darea în trafic, chiar dacă termenul pentru inaugurare a tot fost amânat. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor anunță că se fac teste de încercare a suprastructurii pasajului.

Continuă testele la Pasajul Berceni

Irinel Ionel Scrioșteanu s-a dus luni, 19 iunie, în vizită pe șantierul de la Pasajul Berceni, unde au loc, în acest moment, teste de încercare a suprastructurii. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor spune că acestea reprezintă o metodă de verificare practică, în care se urmărește determinarea comportamentului real al structurii pasajului prin încercare.

Pasajul este încercat în două etape:

  • Încercare statică. Se realizează prin intermediul unui număr de 4 vehicule de mare tonaj poziționate pe inelul central, cu o greutate variabilă cuprinsă între 19,5 tone și 32,5 tone fiecare. Scopul acestui test constă în aprecierea stării de viabilitate, care se analizează sub următoarele aspecte:
    • Rezistența și stabilitatea structurii;
    • Comportarea elastică;
    • Concordanța cu prevederile de calcul aferente proiectului.
  • Încercare dinamică. Se realizează prin intermediul unui vehicul aflat în mișcare pe centrul podului, care va rula cu o viteză constantă de 30 km/h, trecând peste obstacole preamplasate.

Scrioșteanu transmite că autoritățile țin foarte mult ca aceste teste de încercare a suprastructurii pasajului să fie realizate cu o maximă rigurozitate, având în vedere importanța strategică a acestor obiective.

Continuă lucrările necesare dării în trafic a pasajului, iar săptămâna aceasta se va întruni comisia de recepție la terminarea lucrărilor, care va analiza documentele tehnice și va inspecta, din punct de vedere calitativ și cantitativ, lucrările efectuate, a conchis secretarul de stat în Ministerul Transporturilor pe Facebook.

Pasajul Berceni urma să fie dat în trafic la data de 15 iunie, însă inaugurarea a fost amânată. Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat la data de 8 iunie 2023 că obiectivul ar urma să fie dat în trafic, cel mai probabil, la data de 24 iunie 2023:

se va stabili data de dare în trafic pentru săptămâna 19-25 iunie, cel mai probabil, pentru 24 iunie.

VIDEO

Cookies