VIDEO | Parcul Liniei din cartierul Militari, acum. O plimbare pe deasupra șantierului celui mai mare parc liniar din Europa, așa cum îl descrie primarul S6

09 mart. 2023
4437 Afișari
VIDEO | Parcul Liniei din cartierul Militari, acum. O plimbare pe deasupra șantierului celui mai mare parc liniar din Europa, așa cum îl descrie  primarul S6
VIDEO | Parcul Liniei din Militari, acum. O plimbare pe deasupra șantierului celui mai mare parc liniar din Europa, așa cum îl descrie primarul S6 | Sursa foto: screenshot Ionuț Ivașca/YouTube

În luna mai se face anul de când a fost deschis șantierul “Parcul Liniei”, parcul liniar din cartierul Militari.

Se cheamă “Parcul Liniei” pentru că acest proiect verde presupune, practic, reinventarea și reamenajarea fostei linii cale ferată, care deservea mai multe fabrici din zonă, și a terenului terenul adiacent, pe o lungime de 400 de metri.

Ionuș Ivașca publică azi, pe canalul său de YouTube, o filmare la zi cu stadiul lucrărilor. Încet, încet, proiectul prinde contur.

VIDEO | Plimbare pe deasupra șantierului celui mai mare parc liniar din Europa

 Cum va arăta Parcul Liniei

Parcul Liniei se va întinde de la bulevardul Doina Cornea (din spate de la AFI Cotroceni) până la Valea Cascadei, pe fosta cale ferată de pe strada Liniei, care este abandonată de 20 de ani.

Practic, fosta cale ferată și terenul adiacent, pe o lățime de 400 de metri, este reinventată. Lucrările au început ăn mai, anul trecut, iar prima etapă presupune amenajări între Cora Lujerului și Gara Cotroceni. Termenul de finalizare a acestui segment este de exact un an, adică trebuie să fie gata în mai 2023.

Faza a II-a a șantierului este de la Gara Cotroceni până la bulevardul  Doina Cornea. Lucrările vor începe în mai 2023. În ceea ce privește lucrările la faza III, până la Valea Cascadelor, acestea ar putea începe în 2023.

„Bucureștenii din Militari nu au niciun parc în apropiere”

Tot parcul va fi gata în vara lui 2024, promitea, anul trecut, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, care descria proiectul într-un interviu pentru Hotnews::

Am securizat faza III din Parcul Liniei, până la Valea Cascadelor, acum avem dreptul să folosim terenul și să facem lucrările, l-am închiriat. Faza III este mai mare, este proiectată de altcineva, studiul de fezabilitate va fi aprobat în ianuarie, o să începem proiectarea și o să ne apucăm de lucrări tot în 2023. În final vom avea un parc cu o lungime de 4 km care va duce de la Valea Cascadelor până la bd. Doina Cornea, la Cotroceni. Este și un proiect de regenerare urbană acesta. Termenul de finalizare pentru tot parcul este cel puțin 1 an și jumătate

Primarul S6 mai spune că bucureștenii din Militari nu au niciun parc în apropriere, mulți ies cu copiii să se joace pe Bd. Iuliu Maniu, cel mai aglomerat și mai poluat bulevard din București. 

Parcul Liniei va avea  piste de biciclete, terenuri de baschet, skatepark, loc de joacă pentru copii, spațiu pentru câini, fântână dry-deck, hamace, fotolii tip puf. 

Cookies