VIDEO | OZN-ul de pe Centura Capitalei: Pasajul Domnești – cele mai noi imagini și stadiul lucrărilor

24 oct. 2022
29270 Afișari
VIDEO | OZN-ul de pe Centura Capitalei: Pasajul Domnești - cele mai noi imagini și stadiul lucrărilor
VIDEO | OZN-ul de pe Centura Capitalei: Pasajul Domnești - cele mai noi imagini și stadiul lucrărilor

Pasajul Domnești – giratoriul suspendat care leagă, practic, Prelungirea Ghencea, DNCB și localitatea Domnești este primul din cele astfel patru de pasaje suspendate care va fi deschis pe centura Capitalei și se apropie de momentul inaugurării.

Recent., constructorul a  terminat de asfaltat  pe tablierul metalic, structura principală a pasajului, iar zilele trecute, pe YouTube au fost încăracate noi imagini cu giratoriul suspendat de la Domnești, imagini filmate din aer.

În octombrie 2022 au început să se vadă și primele marcaje rutiere.

VIDEO | Cele mai noi imagini cu Pasajul Domnești

În această vară, secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu anunța că Pasajul Domnești de pe DNCB va fi dat în folosință pe 15 noiembrie 2022. Practic, în mai puțin de o lună, ar trebui să putem folosi primul giratoriu suspendat pe pe Centura Capitalei.

Lunga și complicata istorie a Pasajului Domnești

Șantierul giratoriului suspendat de la Domnești a fost deschis în 2018; lucrările au început  în baza unei autorizații de construcție parțiale. În faza sa inițială, ridicarea pasajului s-a blocat din mai multe motive.

În primul rând, proiectul tehnic a trebuit refăcut complet față de cel cu care constructorul a câștigat licitație, după ce  Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului. O altă problemă a fost dificultatea cu care s-au făcut exproprierile din zonă, atât cele inițiale, cât și cele de care era nevoie după modificarea proiectului. 

Și, deloc în ultimul rând, constructorul principal, STRACO, a intrat în insolvență.

După aproape doi ani de blocaje, lucrările la pasajul Domnești au fost reluate. Era vara anului 2020, iar  lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon.

Pasajul Domnești – câteva detalii tehnice

  • Lungime: 536 metri
  • Cost: 91,5 milioane de lei
  • Constructor: STRACO GRUP SRL – SC COMNORD SRL – SPECIALIST CONSULTING SRL / Construcție preluată de subcontractorul TRACON
  • Contract semnat în anul 2017
  • Termen de finalizare: 24 de luni (proiectare și execuție)
  • Finalizare anunțată oficial: 15 noiembrie 2022

Îți recomandăm să citești și:

Cookies