VIDEO | O veste bună și una nu prea de pe Autostrada Bucureștiului. Pe tronsonul chinezilor, A0 prinde contur, pe Lotul 4, se cam bate pasul pe loc | Pro Infrastructură

24 iun. 2024
17306 afișări
VIDEO | O veste bună și una nu prea de pe Autostrada Bucureștiului. Pe tronsonul chinezilor, A0 prinde contur, pe Lotul 4, se cam bate pasul pe loc | Pro Infrastructură
VIDEO | O veste bună și una nu prea de pe Autostrada Bucureștiului. Pe tronsonul chinezilor, A0 prinde contur, pe Lotul 4, se cam bate pasul pe loc | Pro Infrastructură. Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură/Facebook

Asociația Pro Infrastructură are o veste bună și una mai puțin bună de pe Autostrada Bucureștiului: Lotul 3 Nord (singurul construit de chinezi) începe să prindă contur, iar Lotul 4 Nord (construit de firma românească UMB) cam bate pasul pe loc.

Veste bună de pe Autostrada Bucureștiului: Lotul 3 Nord prinde contur

Chinezii de pe Autostrada Bucureștiului A0 ne oferă speranță, transmite Asociația Pro Infrastructură.

Cei de la CCECC (China Civil Engineering Construction Corporation) pare-se că vor să spele rușinea compatrioților de la Sinohydro de pe Centura Zalău și să facă o figură frumoasă pe lotul 3 al Autostrăzii A0 Nord, transmite ONG-ul într-o postare pe Facebook.

La data de 16 martie 2023 a fost semnat contractul cu chinezii de la CCECC pentru cei 8,6 km dintre DN3 (Pantelimon) și DN2 (Afumați). Ordinul pentru începerea lucrărilor a fost emis la data de 22 mai 2023, dintre care:

  • 12 luni pentru proiectare;
  • 18 luni pentru lucrările efective.
  • Termenul pentru finalizarea lucrărilor este noiembrie 2025.

La data de 11 martie 2024 antreprenorul a primit autorizația de construire doar pentru aproximativ 2 km în zona nodului rutier Afumați (A0-DN2) și până la limita cu Lotul 2:

tocmai ca să conecteze, printr-o soluție provizorie, DN2 de cei aproximativ 7 kilometri de muzeu (care nu pot fi folosiți) până la Autostrada A3, astfel încât spre final de 2024 să avem o legătură neîntreruptă pe A0 Nord pe relația DN2-A3-DN1.

Pro Infrastructură cere oficialilor din Ministerul Transporturilor și din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să elibereze în cel mai scurt timp autorizația de construire și pentru restul de aproximativ 6,5 km ai proiectului, astfel încât la sfârșit de 2025 șoferii să poată circula în întregime pe Autostrada Bucureștiului Nord între DN1 și Autostrada A2:

fiindcă până atunci vecinii de la UMB de pe lotul 4 ar trebui să fie gata cu ciotul lor, au conchis reprezentanții Asociației.

VIDEO: A0 Nord DN3 (Pantelimon) – DN2 (Afumați)

Veste mai puțin bună de pe A0: la Lotul 4 Nord se bate pasul pe loc

În ceea ce privește Lotul 4 Nord, construit de firma românească UMB, Asociația Pro Infrastructură anunță că lucrările cam bat pasul pe loc.

UMB, față în față cu realitatea și pe A0 Nord. În premieră, am filmat complet lotul 4 al Autostrăzii A0 Nord între A2 (Cernica) și DN3 (Pantelimon). UMB abia se dezmeticește pe acest tronson pe care trebuie să-l livreze în octombrie 2025, explică ONG-ul.

Acum aproape 4 ani, la data de 31 august 2020, a fost semnat contractul pentru „ciotul” de doar 4,47 km, dintre care:

  • 12 luni pentru proiectare;
  • 18 luni pentru lucrările efective.

Într-o țară normală ar fi fost gata de mult, spune Pro Infrastructură într-o postare pe Facebook.

Vreme de 3 ani a tot fost amânată revizuirea acordului de mediu, motivul (real) fiind impactul semnificativ asupra zonei Lacului Cernica.

Lentoarea autorităților a convenit de minune celor de la UMB despre care vă spunem de un an și jumătate că sunt mult peste capacitate.

Ministerul Transporturilor a emis a doua autorizație de construire la data de 23 aprilie 2024, astfel că echipele UMB sunt nevoite să se apuce serios de treabă pe A0.

Lucrările încă sunt într-un stadiu incipient:

Avem un pod neatins, lung cât două zile de post (1,2 km) peste Lacul Cernica, plus un pasaj sănătos peste calea ferată, acesta din urmă fiind autorizat din aprilie 2023 dar care încă este la nivel de fundații, explică Asociația Pro Infrastructură.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere raportează un progres fizic de 14%, însă acesta se datorează în special grinzilor produse (în fabrica UMB de la Lotul 2 Nord al A0) și depozitate pe aliniament. Potrivit contractului, cât și autorizației de construire din urmă cu două luni, termenul de execuție este de 18 luni, deci finalizarea lucrărilor ar trebui să fie în octombrie 2025.

Vrând-nevrând, UMB se apropie de vremea adevărului și de scadențele contractuale dure, trebuind să livreze în 2024 și 2025 aproximativ 345 (89%) din totalul celor 388 kilometri de autostradă și drum expres pe care-i are momentan în portofoliu, a conchis Asociația Pro Infrastructură.

VIDEO: A0 Nord A2 (Cernica) – DN3 (Pantelimon)

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies