VIDEO | O tură completă pe Autostrada A0, noua centură a Capitalei. Cum arată și-n ce stadiu este șoseaua modernă care va înconjura Bucureștiul 

02 dec. 2022
55493 afișări
VIDEO | O tură completă pe Autostrada A0, noua centură a Capitalei. Cum arată și-n ce stadiu este șoseaua modernă care va înconjura Bucureștiul 
O tură completă pe Autostrada A0, noua centură a Capitalei. Cum arată și-n ce stadiu este șoseaua modernă care va înconjura Bucureștiul | Foto: captură video George Ivașca/YouTube

Autostrada A0 este, deocamdată pe hârtie și, în rest, un șantier gigantic, noua centură a Capitalei, o șosea modernă care va ocoli Bucureștiul și care va face legătura cu toate celelalte artere mari și importante.

Autostrada A0 – șantier gigantic și blocaje în proiectul „Noua Centură a Capitalei”

Această nouă centură a Capitalei are o lungime de aproape 101 kilometri (mai exact, 100,7), iar scenariul actual (și destul de optimist) este că anul în care vom putea circula pe Autostrada A0 este 2024, și atunci doar pe jumătate din noua centură, adică pe cei cei aproximativ 52 de kilometri din partea de sud a inelului rutier modern care va înconjura Capitala.

Până la sfârșitul lunii septembrie anul acesta, după cum nota Hotnews, se semnarea contracte cu constructori pentru trei sferturi din autostrada A0, adică pentru 75 de kilometri, în vreme ce pentru două tronsoane licitațiile se tot poticnesc de mai mult de  trei ani. 

Acum câteva zile, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că Lotul 3 al noii centuri a Capitalei, segmentul A0 Nord  Afumați – Pantelimon, are un constructor desemnat, o companie din China care are la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 18 pentru execuţia lucrărilor. Antreprenorul chinez va construi inclusiv 7 pasaje pe acest lot 3 al A0.

Îți recomandăm să citești și:

VIDEO | Tura completă pe A0, așa cum arată șantierele autostrăzii, acum

Pe canalul său de YouTube, Ionuț Ivașca  a publicat, acum câteva ore, filmarea unei ture complete a viitorului inel de centură care va înconjura Capitala, o înregistrare video aeriană completată de informații despre stadiul lucrărilor pentru șantierele în lucru pe Autostrada A0.

În acest moment, lipsa unei șosele de centură adecvate nevoilor din prezent ale orașului București este una dintre marile probleme ale traficului Capitalei. Intrările și ieșirile din oraș sunt, practic, sugrumate în aproape orice moment al zilei.

La începutul anului se discuta de o posibilă inaugurare parțială pe A0 Sud, nu vom avea niciun kilometru de autostradă pe A0 deschis traficului în acest an din care a mai rămas doar o lună.

Între timp, continuă lucrările la alte proiecte de fluidizare și lărgire a actualei Șosele de Centură (DNCB), unde “piesele de rezistență” sunt așa-numitele giratorii suspendate – cele patru pasaje rutiere. 

  • Pasajul Domnești, care a fost inaugurat în luna noiembrie 2022 – de altfel, singurul dat în trafic în acest an;
  • Pasajul Bercenia cărui deschidere este promisă în prima parte a anului viitor, după ce, în 2022, autoritățile au tot făcut declarații optimiste privind deschiderea, măcar parțială, în acest an.
  • Pasajul Oltenița – și el gata, probabil, tot în 2023.
  • Pasajul Cernica – unde lucrările sunt în mare întârziere

 

Cookies