VIDEO | O pisică salvată după 11 zile de la cutremurul din Turcia n-a vrut să mai plece de lângă salvatorul ei. El a adoptat-o, ea s-a mutat pe umerii lui

22 feb. 2023
829 Afișari
VIDEO | O pisică salvată după 11 zile de la cutremurul din Turcia n-a vrut să mai plece de lângă salvatorul ei. El a adoptat-o, ea s-a mutat pe umerii lui
VIDEO | O pisică salvată după 11 zile de la cutremurul din Turcia n-a vrut să mai plece de lângă salvatorul ei. El a adoptat-o, ea s-a mutat pe umerii lui. Sursa foto: Instagram

Cutremurele din Turcia și Siria au afectat sute de mii de oameni care au trebuit să-și părăsească zonele în care locuiau, lăsând în spate lucruri personale, prieteni, vecini, dar și animalele de companie. Astfel, pe rețelele de socializare circulă mai multe fotografii animale salvate, dar și cu un pompier care a salvat o pisică de sub dărâmăturile provocate de cutremurele din Turcia.

Un pompier turc a salvat o pisică de sub dărâmăturile provocate de cutremurele din Turcia

Mai multe povești care îți umezesc ochii au apărut în mediul online. Animale, atât câini, cât și pisici, au fost salvate de sub greutatea betoanelor și a fiarelor prăbușite. Unele și-au regăsit stăpânii și sunt în căutare de noi adăposturi pe care să le împartă cu animalele, iar altele au rămas nedezlipite de salvatorii lor.

O poveste emoționantă, devenită faimoasă pe rețelele de socializare, este cea a unui pompier din Turcia care a salvat o pisică de sub dărâmături după 11 zile. Felina a refuzat să mai plece de lângă salvatorul ei, imaginile cu cei doi fiind postate chiar de către pompier pe Instagram.

Ali Cakas este numele noului stăpân al pisicii, care a fost denumită Enkaz, spune acesta pe pagina sa de Instagram. În fotografiile care însoțesc spusele pompierului și în care este alături de pisică, se observă că blănița felinei este murdară, aceasta simțindu-se în siguranță pe umerii celui care a salvat-o.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de AliCakas (@jcaks_1)

Numeroase animale au rămas sub dărâmături, iar salvatorii încearcă să le scoate

Pe Twitter există numeroase postări, videoclipuri și fotografii cu pisici și câini care au rămas în viață chiar și după zile întregi în care nu au avut acces la apă și mâncare.

Un bărbat a postat un videoclip în care mai mulți pompieri au resuscitat un câine și i-au oferit îngrijiri medicale. Toate acestea s-au întâmplat în Provincia Hatay, zonă afectată de cutremure.

 

”Save every life you can.” este îndemnul unui utilizator de Twitter care a arătat publicului un videoclip în care o altă pisică este salvată de sub dărâmături. Postarea a strâns aproximativ 30 de mii de vizualizări.

Un câine cu blănița albă, cârlionțată, a fost dezgropat de sub kilogramele de praf și materiale rămase de la blocurile care s-au prăbușit. Salvatorii i-au oferit apă din palmă în timp ce încercau să-i redea libertatea. Aceștia au săpat cu mâinile în jurul animalului până când l-au scos la suprafață.

Pisicile sunt un simbol al religiei musulmane

Cei care au făcut o vizită în Turcia sau și-au petrecut vacanța acolo cred că au observat numărul impresionant de feline care străbat străzile din această țară. În Istanbul, de exemplu, trăiesc aproximativ 125.000 de pisici, potrivit unui raport din anul 2019 al New York Times.

În Hadith, adică o colecție de povești despre Mohamed, profetul „și-a tăiat mâna atunci când a trebuit să se ridice să-și facă rugăciunea tocmai pentru a nu deranja o felină care se ghemuise pe halatul său pentru a trage un pui de somn”.

O altă poveste din Hadith spune că pisica de companie a lui Abu Hurayrah, adică „tatăl pisoiului”, după traducerea sa literară, l-a salvat pe Muhammad de un șarpe veninos care voia să-l muște. Astfel, Muhammad a binecuvântat toate pisicile pentru a avea capacitatea de a ateriza mereu în picioare.

În Islam, cei de religie musulmană cred că pisicile sunt cele care veghează poporul. Aceștia cred că pisicile au stopat răspândirea ciumei bubonice pentru că felinele mâncau șoareci și șobolani.

Astfel, pisicile au devenit un simbol al religie musulmane pentru că sunt considerate animale salvatoare.

Cookies