VIDEO | Nou proiect major pentru infrastructura de transport din București. Zona Dimitrie Pompeiu – Fabrica de Glucoză – Șos. Pipera, reconfigurată

21 mart. 2023
962 Afișari
VIDEO | Nou proiect major pentru infrastructura de transport din București. Zona Dimitrie Pompeiu - Fabrica de Glucoză - Șos. Pipera, reconfigurată
Nou proiect major pentru infrastructura de transport din București. Zona Dimitrie Pompeiu - Fabrica de Glucoză - Șos. Pipera, reconfigurată. Sursa foto: Captură video Facebook/ Stelian Bujduveanu

Municipalitatea vrea să îmbunătățească accesibilitatea în zona de nord a orașului și anunță un nou proiect major pentru infrastructura de transport din București: Zona Dimitrie Pompeiu – Fabrica de Glucoză – Șoseaua Pipera ar urma să fie reconfigurată.

Bulevardul Dimitrie Pompeiu va fi lărgit la două benzi, se va construi o nouă linie de tramvai care să conecteze liniile 16 și 36 cu linia 5, se va construi o nouă parcare de tip Park&Ride, dar și un nou drum care va conecta Șos. Pipera, Bd. Dimitrie Popeiu și Șos. Fabrica de Glucoză.

Infrastructura de transport din București: Un nou proiect major

Soluțiile de trafic pentru zona de nord a Bucureștiului au fost anunțate de viceprimarul Capitalei. Stelian Bujduveanu transmite că mediul de afaceri a dezvoltat zona, iar acum a venit rândul Primăriei Municipiului București să contribuie prin îmbunătățirea accesibilității:

Când spui B-dul Dimitrie Pompeiu, spui business. Aici este concentrat principalul pol economic al Capitalei, unde zeci de firme cu cifre de afaceri impresionante își desfășoară activitatea.

Mediul de afaceri și-a făcut treaba: a dezvoltat zona. Este rândul Primăriei Capitalei să contribuie, și o facem prin îmbunătățirea accesibilității în zonă.

Zona Dimitrie Pompeiu – Fabrica de Glucoză – Șoseaua Pipera ar urma să fie reconfigurată

Viceprimarul a transmis detalii despre proiectul de investiții Reconfigurarea infrastructurii de transport în zona Dimitrie Pompeiu – Fabrica de Glucoză – Șoseaua Pipera:

  1. Va fi construită o nouă linie de tramvai pe întreaga lungime a Bulevardului Dimitrie Pompeiu pentru a conecta liniile de tramvai 16 și 36 cu linia 5. Noua linie se va construi între Platforma Industrială Pipera și Bd. Barbu Văcărescu.
  2. Bd. Dimitrie Pompeiu va fi lărgit la două benzi. Mai exact, bulevardul va fi reconfigurat și va avea două benzi pe sens pe întreaga lungime (1.7 km), linie de tramvai, piste pentru biciclete și trotuare.
  3. Se va construi o nouă parcare de tip Park&Ride în zona Bulevardului Dimitrie Pompeiu. Amplasamentul propus pentru construirea parcării este zona adiacentă Bd. Dimitrie Pompeiu.
  4. Va fi construit un nou drum care va conecta Șoseaua Pipera, Bd. Dimitrie Pompeiu și Șoseaua Fabrica de Glucoză.

Beneficiile proiectului

Noul proiect major de infrastructură va îmbunătăți semnificativ condițiile de trafic în zona de Nord a Capitalei. Vom fluidiza astfel circulația transportului public, traficul rutier și vom crea spații speciale pentru bicicliști și pietoni, spune Stelian Bujduveanu într-o postare pe Facebook.

Beneficiile:

  • Traficul rutier din zonă va fi fluidizat și se vor reduce timpii de așteptare în trafic;
  • Creșterea vitezei de rulare a tramvaielor;
  • Reducerea costurilor de exploatarea a mijloacelor de transport în comun;
  • Îmbunătățirea factorilor de mediu.

Luni, 20 martie, s-a încheiat procedura de consultare de piață a caietului de sarcini pentru acest proiect major de investiții.

Până în acest moment, a fost avizată tema de proiectare, iar municipalitatea pregătește documentele pentru achiziția Studiului de Fezabilitate.

Cookies