VIDEO | Noi locuri de parcare lângă Piața Rahova, promite Piedone. Astăzi au fost demolate mai multe construcții ilegale de pe Strada Buzoieni

27 iun. 2024
15465 afișări
VIDEO | Noi locuri de parcare lângă Piața Rahova, promite Piedone. Astăzi au fost demolate mai multe construcții ilegale de pe Strada Buzoieni
VIDEO | Noi locuri de parcare lângă Piața Rahova, promite Piedone. Astăzi au fost demolate mai multe construcții ilegale de pe Strada Buzoieni | Sursă foto: Cristian Popescu Piedone-Captură-Facebook

Cristian Popescu Piedone le-a promis bucureștenilor noi locuri de parcare după ce mai multe construcții ilegale, aflate în apropiere de Piața Rahova, au fost demolate. Acestea se aflau la intrarea pe Strada Buzoieni, fix în spatele stației STB unde opresc autobuzele 139 și 226.

UPDATE, 28 iunie: FOTO | Demolarea magazinelor ilegale de pe Buzoieni, lângă Piața Rahova, continuă. „Prezentă multă poliție locală. Interzisă circulația, chiar și pietonală!”

Noi locuri de parcare lângă Piața Rahova, în locul undei construcții ilegale

În incinta construcției ilegale funcționa de mai mulți ani un magazin de haine, cunoscut de cei care locuiesc în zona respectivă. Astăzi, 27 iunie 2024, echipele de muncitori din cadrul PS5 au demolat construcția respectivă.

Primarul Cristian Popescu Piedone a transmis că motivul pentru care aceasta a fost demolată este că era ilegal ridicată:

După 30 de ani, calvarul de pe Buzoieni s-a închis. Aici, în cadastrul Municipiului București, figurează domeniu public. Cei care au ridicat aceste construcții ilegale au apelat la tot felul de metode pentru a întârzia demolarea. 

Astăzi am terminat, redăm strada oamenilor. 

Edilul a transmis că aria a fi complet transformată, aici urmând să fie realizate: noi locuri de parcare, zone de relaxare și, nu în ultimul rând, trotuare.

Iată declarația făcute de primarul din S5:

Vom face locuri de parcare, zone de odihnă, trotuare, că nu existau trotuare din cauza construcții ilegale de pe domeniul public. Repet: 30 de ani de ani au durat procesele și ilegalitățile. Mulțumesc pe această cale autorităților care ne-au sprijinit: Poliția Română, Apa Nova, Enel, Distrigaz, care au debranșat aceste construcții. 

Astăzi am intrat cu toții în normalitate și în legalitate. 

Primarul din Sectorul 5 a anunțat și un termen limită pentru finalizarea lucrărilor de la intrarea pe Strada Buzoieni. Mai precis, acesta le-a transmis bucureștenilor că zona va fi finalizată până la data de 15 august 2024.

De Sfântă Mărie Mică ne vedem aici și vă arătăm că imposibilul e posibil în Sectorul 5.

Iată și imaginile surprinse în timpul în care echipele de muncitori demolau construcția respectivă:

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies