VIDEO | Noi imagini din dronă de pe șantierul de la Pasajul Domnești, următorul pasaj care ar putea fi deschis pe Centura Capitalei

16 mart. 2022
4745 Afișari
VIDEO | Noi imagini din dronă de pe șantierul de la Pasajul Domnești, următorul pasaj care ar putea fi deschis pe Centura Capitalei

Pasajul de la Domnești, primul pasaj de tip giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, ar putea fi finalizat anul acesta, având în vedere că stadiul actual al lucrărilor a ajuns la aproape 60%. Acesta este al doilea din cele cinci pasaje aflate în construcţie pe Centura Capitalei care ar putea fi deschis circulaţiei, după cel de la Mogoşoaia.

Noi imagini au fost realizate pe 15 martie 2022 de Infrastructure România pe șantierul de la Domnești. Filmarea cu drona surprinde cum au avansat lucrările de la pasajul care leagă Centura Capitalei de prelungirea Ghencea și comuna Domnești din Ilfov. Canalul youtube de infrastructură subliniază că, în imagini se pot observa detaliile a ceea ce numesc „două vești bune” de pe șantier: construcția unei noi devieri spre A1 și relocarea pe o porțiune a stâlpilor de joasă tensiune. Ultima filmare realizată de Insfrastructure România a fost realizată în 2 februarie 2022.

 

 

„Trăim vremuri dificile, dar încercăm să mergem înainte”

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, anunța, la începutul lunii martie, că la Pasajul Domnești continuă montarea predalelor pe tablierul metalic aferent giraţiei suspendate, dar şi montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru, la rampa de urcare dinspre Chiajna, precum şi la rampa de coborâre spre Bucureşti.

„Trăim vremuri dificile, dar încercăm să mergem înainte! Am reuşit ca, în cei doi ani de pandemie, să nu întrerupem lucrul pe şantierele din România şi să deschidem altele noi. Facem şi acum tot ceea ce depinde de noi să ne continuăm activitatea, să dezvoltăm infrastructura rutieră.”, a transmis secretarul de stat pe pagina sa de Facebook.

Pasajul Domnești – Giratoriu suspendat

Contractul a fost semnat în data de 10.05.2017 cu : STRACO GRUP SRL – COMNORD SA – SPECIALIST CONSULTING SRL pentru suma de 92 milioane RON fără TVA.

  • Lucrările la pasajul Domneşti au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante. Ultima problema fusese intrarea în insolvenţă a constructorului principal STRACO, însă şantierul şi lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon.
  • Primele lucrări la pasajul de la Domneşti au început în 2018 în baza unei autorizaţii de construire parţiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut faţă de ce s-a scos la licitaţie pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilităţile au fost relocate cu foarte mare dificultate; expropierile iniţiale şi cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvenţă.
  • 28.08.2019 a fost emisă cea de-a doua autorizație de construcție pentru giratoriul suspendat.

Stadiu lucrari, martie 2022 : ~60%

Termen estimat de finalizare: Final 2022

Cookies