VIDEO | Nicușor Dan: Un angajat de la Urbanism fuge cu documente din Primărie. A aflat de o anchetă disciplinară

19 mai 2022
1411 Afișari
VIDEO | Nicușor Dan: Un angajat de la Urbanism fuge cu documente din Primărie. A aflat de o anchetă disciplinară
Sursa foto: captură video Nicușor Dan/Facebook

Primarul general al  Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat   că a finalizat o evaluare a activității Direcției de Urbanism din Primărie, urmând să fie sesizată Comisia de disciplină pentru cercetarea unor angajați. Vestea ar fi umblat cu repeziciune prin Primărie.

VIDEO | Angajatul care fuge din Primărie cu documente la subțioară

Nicușor Dan spune că, atunci când informația ar fi  ajuns la unul dintre angajații Direcției de Urbanism, omul a fugit din sediu cu mai multe documente la subțioară. În postarea sa din social media, primarul general însoțește anunțul de o înregistrare video cu angajatul care fuge: 

Am finalizat o evaluare a activității la Direcția Urbanism din Primăria Capitalei, urmând să fie sesizată Comisia de disciplină pentru cercetare disciplinară pentru câțiva angajați.  Când informația a ajuns  în direcție, unul dintre angajați a fugit din sediul primăriei, având la el mai multe documente. În consecință, poliția a fost sesizată. Nimeni să nu mizeze pe faptul că vom închide ochii la ilegalitățile din trecut.

 

Problemele de urbanism ale Capitalei

În București, cuvântul „urbanism” este, practic, sinonim cu „probleme”. Vechi și noi, în egală măsură.

Planul de Urbanism General (P.U.G.) este blocat.

De asemenea, în martie anul trecut, Consiliului General al Municipiului București a suspendat, printr-o hotărâre de CG, celor 5 PUZ-uri de sector pentru o durată de 12 luni de zile. Asta după ce primarul general a cerut CGMB să suspende documentațiile pentru PUZ-uri pentru următorii trei ani. Acestea fuseseră  aprobate de majoritatea PSD-ALDE din perioada administrației Firea.

Nicușor Dan declara atunci că, în București, în ultimii ani, urbanismul a fost o golănie.

Cu titlu general: urbanismul din ultimii ani din București a fost o golănie. Cele 5 PUZ-uri au fost apogeul. Bucureștenii stau de ani de zile în trafic din cauza acestui tip de urbanism, cartiere întregi nu au școli din aceeași cauză, un oraș cu un potențial turistic uriaș e prezentat în reviste drept cea mai urâtă capitală, sunt zeci de mii de oameni care și-au pus toată agoniseala de-o viață într-o casă și s-au trezit cu un bloc la ferească.

PUZ-urile suspendate atunci permiteau betonarea a zeci de hectare de spațiu verde și construirea unor blocuri între case. 

 

Cookies