VIDEO | Nicușor Dan, prima declarație după furtuna teribilă de azi-noapte din București: „Să evităm să stăm afară când sunt astfel de vijelii”

14 iun. 2024
10666 afișări
VIDEO | Nicușor Dan, prima declarație după furtuna teribilă de azi-noapte din București: „Să evităm să stăm afară când sunt astfel de vijelii
VIDEO | Nicușor Dan, prima declarație după furtuna teribilă de azi-noapte din București: „Să evităm să stăm afară când sunt astfel de vijelii" | Sursa foto: Nicușor Dan/Facebook

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan a fost în direct, la radio, și a vorbit despre furtuna de aseară.

Nicușor Dan, declarații despre furtună

Furtuna de azi-noapte a făcut dezastru în Capitală, iar declarațiile primarilor au întârziat să apară. Nicușor Dan a vorbit, în această dimineață, la Digi FM, despre căteva probleme din București.

După ce i s-a spus că străzile și canalizările nu mai fac față, ploile fiind mult mai violente, acesta a răspuns că „lucrul acesta s-a întâmplat prin multe orașe”. Primarul menționează că multe capitale europene au această problemă deoarece sistemele de canalizare s-au construit în zeci de ani, pentru anumiți parametri hidrografici, iar clima s-a schimbat.

Nu există o soluție într-un an sau doi ani. E o soluție în 20 de ani.

Nicușor Dan recomandă evitarea statului afară atunci când este o astfel de vreme.

Să evităm să stăm afară când sunt tipul acesta de vijeli.

Furtună în București

Noaptea trecută, în București, ANM a emis o avertizare nowcasting de ploi torențiale, grindină și vijeli. Capitala a fost inundată, copaci și stâlpi de electrcitate au căzut, și chiar acoperișuri care au fost luate de vânt. În total, 107 străzi, 208 locuințe, gospodării și subsoluri, dar și 71 de autoturisme au fost afectate.

După ce meteorologii au emis avertizarea de Cod Roșu, două mesaje Ro Alert consecutive de vreme rea au fost emise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU-BIF). Cel de-al doilea s-a prelungit până după miezul nopții:

Avertizare meteorologică de grindină de diminesiuni medii, posibil mari, vijelie cu rafale ce vor depăși 70-90 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale. Perioada de manifestare: 23:20-00:30

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies