VIDEO | Nicușor Dan, în direct din Rahova-Ferentari: E gata modernizarea celor aproape 13 km de conducte de termoficare

29 mai 2023
1340 Afișari
VIDEO | Nicușor Dan, în direct din Rahova-Ferentari: E gata modernizarea celor aproape 13 km de conducte de termoficare
VIDEO | Nicușor Dan, în direct din Rahova-Ferentari: E gata modernizarea celor aproape 13 km de conducte de termoficare. FOTO: Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan a mers luni dimineață pe șantierul din zona Rahova-Ferentari, unde a ținut să-i anunțe pe bucureșteni că au fost finalizate lucrările de modernizare la Obiectivul 6 – Magistrala Progresu – Ferentari, ce are o lungime de 12,8 km.

Acest tronson deservește 7.000 de apartamente din cartierele Rahova, Ferentari și Sebastian.

Nicușor Dan: Am finalizat lucrările de modernizare la Obiectivul 6 – Magistrala Progresu-Ferentari

S-au închis lucrările la acest tronson de 13 kilometri din reţeaua principală de termoficare, care deservesc Rahova, Ferentari, Sebastian. Sunt mai mult de 7.000 de apartamente care sunt deservite. În plus, este pe Magistrala dintre Progresul şi CET Grozăveşti, ceea ce înseamnă că, în condiţiile în care nu funcţionează unul, e important ca dintr-o parte să treacă spre apartamentele deservite de celălalt CET, a declarat primarul general al Capitalei, într-o declarație la fața locului.

Nicușor Dan spune că, prin această investiție, au fost schimbate conducte care erau foarte vechi, de 35 de ani. În ultimii ani, aici au fost mai mult de 100 de avarii din cauza stării de degradare.

Lucrările au fost realizate fără afectarea distribuției energiei termice către consumatori, pentru că au fost montate 7 km de conducte provizorii, care au asigurat furnizarea agentului termic. Primarul Capitalei a mai spus că în această zonă s-a putut lucra și pe perioada sezonului rece.

FOTO: Facebook/ Nicușor  Dan
FOTO: Facebook/ Nicușor Dan

Lucrările au durat doi ani

Lucrările de aici au durat doi ani.

Obiectivul 6 – Magistrala Progresu-Ferentari este cel de-al treilea finalizat de către Compania Municipală Energetica Servicii București, parte a proiectului de investiții „Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București – 7 obiective”, care însumează 63,2 km de conductă primară, a declarat Nicușor Dan pe Facebook.

În prezent, municipalitatea mai are în lucru 3 șantiere: în Pantelimon, cel din Orășelul Copiilor și încă unul în zona Amzei-Mihalache. Primele două urmează să fie gata tot anul acesta.

De asemenea, vor mai fi deschise alte două șantiere: pe bulevardul Timișoara, care e foarte afectat, și încă unul în Colentina.

Nicușor Dan a vorbit și despre Programul Operațional Infrastructură Mare:

În paralel, anul acesta vom începe 12 din cele 25 de șantiere prin POIM.

Cookies