VIDEO | Nice to meet you, Sătănel! Cum a ajuns cea mai bună dansatoare de street dance din România de la străzile din București până la concursurile din New York

12 sept. 2023
2446 afișări
VIDEO | Nice to meet you, Sătănel! Cum a ajuns cea mai bună dansatoare de street dance din România de la străzile din București până la concursurile din New York
Sătănel, cea mai bună dansatoare de street dance din România, de la străzile din București la New York. “Hip Hop-ul îți oferă libertatea de a fi tu, pentru mine e un stil de viață”. Foto credit: Arhiva personală Sătănel.

Muncă, talent, pasiune și multă practică sunt cărămizile pe care se întemeiază performanțele spectaculoase ale celei mai tari dansatoare de street dance din România, fata care ne reprezintă țara la marile concursuri din lume.

Sătănel (Alexandra Barac), 28 de ani, dansează din adolescență, iar primele “scheme” și mișcări le-a învățat de la tatăl ei. Este pasionată de coregrafie, hip-hop, rock, cultură urbană și tatuaje, iar  anul acesta și-a dat licența în Artă Murală la Universitatea Naționala de Arte București, UNArte.

Sătănel a fost desemnată cel mai bun dansator de street dance în România în anul 2021, când și-a adjudecat trofeul la prima ediție a competiției globale de all-styles street dance Red Bull Dance Your Style. A concurat în competiția Ladies of Hip Hop din New York în anul 2016, unde a ajuns pe locul 8, experiența americană fiind fabululoasă pentru traseul și cariera ei.

Foto credit: Arhiva Personală Alexandra Barac.

Sătănel vine de după blocurile gri din Pantelimon, de la capătul tramvaiului 14, și crede că “if you love hip hop, you live hip-hop”. O pictură murală de pe peretele Liceului Alexandru Ioan Cuza din Alexandria o reprezintă.

Descoperă, printr-un interviu cu Sătănel, Bucureștiul văzut prin ochii dansatorilor de street dance, o comunitate de tineri închegată, liberă, nonconformistă și cu totul spectaculoasă, despre care nu știm mare lucru. Cine sunt și ce au de transmis tinerii dansatori street dance pe care îi vedem la Universitate, în Cișmigiu, în parcul Carol sau pe străzile orașului, cei care dau orașului un vibe special? Cum a ajuns Sătănel să fie model absolut în lumea lor liberă și foarte frumoasă?

„Mi-am luat licența în Artă Murală. Meri the Zu m-a desenat dansând pe un perete al liceului Alexandru Ioan Cuza din Alexandria, a fost super!”. Alexandra Barac, mural pe peretele liceului din Alexandria. Foto credit: Arhiva Personală Alexandra Barac.

Am început să mă înscriu la concursuri cu numele ăsta și de atunci doar Sătănel mi se spune, aproape că nici mama nu mă mai strigă Alexandra”

B365.ro: De ce și când ai hotărât ca numele tău de scenă să fie Sătănel? Excelent nume, unic, un alint special.

Alexandra Barac: Porecla o am din liceu, din clasa a 9-a, pentru că în pauze, în joacă, îmi alergam colegii de clasă, făceam mișto, eram clovnul clasei cumva. Nu eram copil problemă, dar eram amuzantă. Și pentru că îi „chinuiam”, îmi spuneau Satan. Având fața asta, cumva toată lumea zicea „nu pot să-ți zic Satan, nu ai față de Satan” și au început să-mi zică Sătănel, l-au mai îndulcit. Apoi am început să mă înscriu la concursuri cu numele ăsta și de atunci e doar Sătănel, aproape că nici mama nu mă mai strigă Alexandra.

La vârsta de 10 ani, ieșeam în fața blocului cu prietenele mele și ziceam „hai să facem și noi o coregrafie, hai să dansăm și noi ca în videoclipul de pe MTV”

B365.ro: De ce și cum ai început să te dedici hip hop-ului? Când ai făcut primii pași de street dance? 

Alexandra Barac: Am început să dansez când aveam 10 ani. Ieșeam în fața blocului cu prietenele mele, pe vremea aia ne uitam la MTV sau la Atomic și vedeam trupele și cântărețele din perioada aceea, gen Pussy Cat Dolls, Gwen Stefani, Ciara... Și pentru că ne plăceau foarte mult, ieșeam în fața blocului și ziceam „hai să facem și noi o coregrafie, hai să dansăm și noi ca în videoclip, ca și cum noi am fi artiștii sau ca și cum noi am fi dansatorii”… Aveam joaca asta mereu pe care noi chiar o luam super în serios! Că era vară, toamnă, iarnă, nu conta, intram în scări de bloc, pentru că acolo aveam geamuri și puteam să ne vedem în reflecție, să ne corectăm noi mișcările și să ne sincronizăm.

Alexandra Barac și Bunica ei. Foto credit: Arhiva Personală Alexandra Barac.
Primele mișcări serioase le-am învățat de la tata: primul wave, body wave, niște scheme de mim, niște scheme pe jos”

Alexandra Barac: Primele mișcări serioase le-am învățat de la tata. Când era tânăr și locuia în Balta Albă la părinții lui, ieșea și el cu anturajul lui la gurile de metrou și dansau. Și cred că văzându-mă cum dansam eu în fața blocului sau prin casă, a început să-mi arate „scheme”, au fost primele mișcări pe care le-am învățat: primul wave, body wave, niște scheme de mim, niște scheme pe jos. Ceea ce a fost super mișto a fost că, ani mai târziu, când știam eu ce fac, l-am rugat să-mi mai arate încă o dată ce mi-ai arătat acum 10-15 de ani. Mi-a arătat exact aceleași lucruri, pentru că musculatura mea și creierul meu le-au reținut… Mi-a arătat un soi de locking și mi-a zis că la ei se numea funky (ceea ce e destul de corect, pentru că dansezi pe muzică funk). Eram fascinată de faptul că tata știa lucrurile astea pe vremea când nu aveau internet (vorbim de anii ’80), și mi s-a mai părut foarte tare faptul că viața m-a adus și pe mine în zona asta, și că tata are fix istoricul ăsta.

Iar in clasa a 9-a, când am intrat la Alexandru Ioan Cuza, am descoperit Cupa Liceelor la Street-dance. Și de acolo am dat și de primele conexiuni – școli de dans, coregrafi, oameni care aveau grijă de dansatori. Și cam așa am intrat în prima școală de dans, în prima sală de dans reală, pe la 15-16 ani.

Sătănel a fost desemnată cel mai bun dansator de street dance în România în anul 2021, când și-a adjudecat trofeul la prima ediție a competiției globale de all-styles street dance Red Bull Dance Your Style. Credit: @littleshao.

B365.ro: Ce înseamnă hip-hop pentru tine?

Alexandra Barac: Mi se pare că este un stil de viață: if you love hip hop, you live hip-hop. Rezonează foarte mult cu ceea ce sunt eu. I like the streets, I love baggy clothes, și îmi plăceau dinainte să știu că asta înseamnă hip-hop… Și mai rezonez foarte mult cu hip-hop-ul pentru că cred că este despre libertate, îți oferă libertatea de a fi tu. Eu sunt cumva nedisciplinată și stilul ăsta pe mine m-a ajutat, mi-a dat o direcție. Nu mă văd făcând altceva, poate doar în zona de artă. Am mixat la Urbanist, acolo am început și acolo am învățat, iar în ultimul timp am pus muzică și la Platforma Wolff și la Control, dar cumva am realizat că de fapt toate sunt interconectate. Pentru că arta e libertate.

VIDEO | Sătănel: Hip-hopul în Pantelimon era despre lifestyle, despre a hoinări

Alexandra Barac la URBANIST. Foto credit: Arhiva personală.
Am locuit in Pantelimon de la 7 ani, dacă mă nășteam în altă zonă a Bucureștiului, poate că traiectoria mea ar fi fost alta. Suntem influențați de ce este în jurul nostru”

B365.ro: În ce perioadă ai crescut în Pantelimon? Cum era atunci și cum e cum este acum cartierul? Dacă te nășteai în Primăverii/Dorobanți ai mai fi făcut hip-hop? 

Alexandra Barac: M-am născut în Balta Albă, zona Potcoava. Acolo am crescut, eram aproape de blocul în care stătea bunica mea, iar părinții mă duceau la ea să aibă grijă de mine cât lucrau ei. Apoi, când am împlinit 7 ani, ai mei s-au mutat în Pantelimon, unde am stat până acum 8 ani, când m-am mutat. Sincer, m-am simțit în siguranță! Nu știu dacă sună ciudat sau nu, dar îmi aduc aminte că era preconcepția asta, că ești în Pantelimon și că trebuie să ai grijă, dar nu mi s-a întâmplat absolut nimic niciodată. Acum că m-am mutat de atâția ani, nu pot să-ți mai zic 100% cum se simte, pentru că doar trec în vizită pe la ai mei. Dacă mă nășteam în altă zonă a Bucureștiului, există o posibilitate ca traiectoria mea să fi fost alta. Cred foarte mult în așezarea socială și geopolitică, pentru că, în general, suntem influențați de ce e în jurul nostru, într-o mai mică sau mai mare măsură.

Sătanel in Brooklyn, NY. Foto credit: Arhiva Personală Alexandra Barac.
Hip Hop-ul în Pantelimon era despre lifestyle, hustling, despre a hoinări pe străzi”

B365.ro: Despre ce era Hip Hop-ul în Pantelimon? 

Alexandra Barac: Despre lifestyle, despre hustling, despre a hoinări pe străzi, despre a asculta muzică în fața blocului sau în mașină, despre a asculta muzică cu prietenii. E și un soi de exprimare care te ajută să ieși poate, din niște situații grele. Cred că, în general, genurile astea de culturi există din cauza unor probleme și ajută la rezolvarea lor.

B365.ro: Care este momentul tău preferat din cariera ta? 

Alexandra Barac: Unul dintre cele mai importante momente din cariera mea a fost când am câștigat la competiția Red Bull Dance Your Style din 2021. La finala globala, ulterior, a fost o experiență incredibilă să pot să mă întâlnesc și să dansez cu alți dansatori talentați din întreaga lume și să îmi reprezint țara. De asemenea, am avut oportunitatea să învăț de la alți dansatori și să mă dezvolt ca artist. A fost o experiență foarte valoroasă și mă bucur că am avut această șansă.

Finala din Johannesburg. Foto credit: @littleshao.
Dansul necesită multă practică și muncă asiduă. Trebuie să investesti timp și efort în dezvoltarea abilităților tale”

B365.ro: Ce le spui tinerilor, copiilor care vor să se dedice street dance-ului?

Alexandra Barac: Dansul necesită multă practică și muncă asiduă, deci trebuie să fie pregătiți să investească timp și efort în dezvoltarea abilităților lor. De asemenea, este important să fie deschiși la învățare și să fie dispuși să ia lecții și să participe la workshop-uri pentru a-și îmbunătăți tehnicile lor. Nu în ultimul rând, să se conecteze cu comunitatea de dansatori și să își împărtășească pasiunea cu alții, deoarece acest lucru poate oferi o sursă importantă de inspirație și sprijin în călătoria lor în universul dansului. 

În Cișmigiu ne-au dat amenzi, lăsând la o parte faptul că nu ești înțeles și te iau la mișto, mai și primești câte o amendă sau câte o mustrare, de parcă ai fi făcut ceva rău”

B365.ro: Care sunt cele mai prietenoase locuri și străzi din București pentru voi, dansatorii de street dance?

Alexandra Barac: Eu m-am antrenat mult timp în față la TNB. Îmi place foarte mult suprafața de marmură pentru dansul meu, poate pentru niște B-boy nu e atât de friendly, dar pentru hip hop-ul meu a fost perfect. A fost o experiență draguță, pentru că nu ne-a dat nimeni la o parte, bodyguarzii de la teatru maxim ne ziceau, „vedeți să faceți mai puțină gălăgie” sau „vedeți să nu lăsați mizerie în urma voastră”. Am mai avut și perioade în care ne-am antrenat la pasaj la Universitate, am mai dansat în parcuri, Cișmigiu, Carol, câteodată Tineretului. În Carol încă există foarte mulți dansatori care se antrenează și în general nu au probleme. Dar, spre exemplu, în Cișmigiu s-a întâmplat o dată ca după 9-10 seara să dansăm și să se dea amenzi. Te doare când se întâmplă asta, pentru că, la finalul zilei, faci artă. Și lăsând la o parte că nu ești înțeles și că te iau la mișto, mai și primești și câte o amendă sau câte o mustrare, de parcă ai fi făcut ceva rău. Când există atât de mult rău nerezolvat pe toate celelalte străzi, dar „se face dreptate” cu dansatorii de pe stradă. Mi se pare prea mult genul ăsta de reacție la niște copii, niște adolescenți, niște adulți care fac ceva constructiv cu timpul lor. Dar sunt și părți bune, cum ar fi că se adună lume să ne vadă și sunt plăcut surprinși, vezi un zâmbet pe buze sau copii care încep să danseze lângă tine, de la bebeluși la adolescenți.

Funky T va participa la marele concurs din 5 octombrie, la Red Bull Dance Your Style, competiția globală de all-styles street dance. Foto credit: Arhiva personală Funky T.
Luci va participa la marele concurs din 5 octombrie, la Red Bull Dance Your Style, competiția globală de all-styles street dance. Foto credit: Arhiva personală Luci.
Eu zic că dacă suntem consecvenți, vor fi și mai mulți oameni care vor înțelege ce facem. We should not give up. Afară, oamenii înțeleg că asta e artă”

B365.ro: Lumea este îngăduitoare cu cei care practică street-dance-ul, cum se uită la voi?

Alexandra Barac: Mi se pare că în ultimul timp s-au mai deschis oamenii către zona asta. Și spre ideea de hip-hop, dar și spre ideea de dans pe stradă. Și eu zic că dacă suntem consecvenți, vor fi și mai mulți oameni care vor înțelege ce facem. We should not give up. Mi se pare că, în afară, street-dancerii sunt mult mai bine văzuți, mai apreciați, mai respectați. În afară, oamenii înțeleg că asta e artă. Ca job, e și mai rău, cel puțin din punct de vedere financiar – oamenii nu înțeleg că am stat 6 ani de zile, câte 8 ore pe zi, într-o sală de dans ca noi să facem astăzi ceea ce ei cred că e atât de simplu. Noi muncim foarte mulți ani în spate, ani care poate nu se văd. Am foarte mari speranțe că situația se va schimba de-a lungul timpului. Până la urmă, și la noi e puțin mai bine față de generațiile anterioare.

Impulse va participa la marele concurs din 5 octombrie, la Red Bull Dance Your Style, competiția globală de all-styles street dance. Foto credit: Arhiva personală Impulse.
Oxi va participa la marele concurs din 5 octombrie, la Red Bull Dance Your Style, competiția globală de all-styles street dance. Foto credit: Arhiva personală Oxi.

B365.ro: Cât timp te-ai antrenat ca să devii cel mai bun street dancer din România? 

Alexandra Barac: De când m-am apucat. De la primii pași pe care i-am făcut în direcția asta, toți au contat pentru ce ea ce fac acum și ce voi face în viitor. Poate că e o chestie generală, dar vorbesc în numele meu, și chiar tind să cred că suma tuturor experiențelor și a momentelor pe care le facem de când am început și până în prezent contează fiecare în parte. De la experiențe, la oamenii pe care îi cunoști și care te influențează, oamenii care te învață cum să dansezi, oamenii cu care dansezi și atât, oamenii cu care ai făcut schimb de energii și așa mai departe.

Din cauza Tik Tok, copiii de azi nu mai au răbdarea necesară pe care am avut-o noi când eram mici, să stea în sală câte 6 ore pe zi”

B365.ro: Este Hip Hop-ul un fenomen, în Bucuresti cel puțin? 

Alexandra Barac: Este un fenomen de sine stătător. A avut cândva un boom, crește constant și cu pași mici, în special datorită comunității de dans care a existat, există și va exista. Acum, după pandemie, mi se pare că a prins viață din nou. Se vede din evenimentele care se întâmplă în oraș și-n țară, se vede din job-urile pentru dansatorii profesioniști, din brand-urile care vin către noi ca dansatori și influenceri.

Ce mi se pare că devine o piedică pentru noi, ca și comunitate /cultură de street-dance, este social media și dansurile de pe Tik Tok. Pentru că copiii din ziua de azi, din cauza acestor platforme, nu mai au răbdarea necesară pe care am avut-o noi când eram mici, să stea în sală câte 6 ore pe zi, să citească, cultural vorbind, despre istoria hip-hop ului și așa mai departe. E și o chestie bună în zona asta de Tik Tok, încep și ei să danseze, doar că trebuie cumva împinși mai departe. Cum eu am văzut Cupa Liceelor acum multi ani, acum copii de pe Tik Tok vin la Red Bull Dance Your Style și sunt inspirați.

Expg NY, curs de dans. Foto credit: Alexandra Barac, arhiva personală.
Cred c-ar trebui să ieșim mai des din țară. Pentru că, fiind obișnuiți aici cu noi, între noi, stagnăm, ne știm nivelul. Am ajuns toți la același nivel”

B365.ro: Cum sunt prietenii tăi dansatori? 

Alexandra Barac: Ne susținem unii pe alții. Comunitatea de street dance e destul de bine închegată. Da, e  competiție între noi, pentru că fiecare vrea să fie cel mai bun și să câștige, dar ne vedem la battle-uri și glumim unii cu alții: „Vezi că eu câștig azi!” Dar, la finalul zilei, suntem prieteni și ne sprijinim. Așteptăm generația nouă să ne mai dea un boost, pentru că noi deja dansăm de câțiva ani de zile și suntem confortabili unii cu alții, chiar dacă încă există competitivitate… Cred c-ar trebui să ieșim mai des din țară. Pentru că, fiind obișnuiți aici cu noi, între noi, stagnăm, ne știm nivelul. Am ajuns toți la același nivel… Suntem buni și suntem foarte tehnici. Ar trebui să ieșim mai des din țară, să mergem la alte competiții cu dansatori din diferite țări, orașe și așa mai departe.

Ladies of Hip Hop, NY. Foto credit: Arhiva Personală Alexandra Barac.
Primul meu concurs, ”Ladies of Hip Hop” din New York, a fost foarte inspiring. A fost perioada în care în capul meu s-au așezat foarte multe lucruri, atât la dans, cât și pentru mine”

B365.ro: Ai participat la evenimentul ”Ladies of Hip Hop” din New York în anul 2016, unde ai ajuns în top 8. Cum a fost experiența ? 

Alexandra Barac: Superb, și acum mi se zbârlește pielea pe mine. N-a fost primul meu concurs din afara țării, dar primul meu concurs din America, ceea ce a fost foarte inspiring. În 2016, încă nu auzisem de feminism ca lumea, dar a fost superb, pentru că era doar despre femei și m-am simțit super bine. Și a fost foarte tare că fiind în New York și fiind peste 50-60 de participante, m-am calificat în top 8. Oricum cred că atunci a fost perioada în care în capul meu s-au așezat foarte multe lucruri, atât la dans, cât și pentru mine. Vorbesc de antrenament mental, pentru că toate informațiile pe care tu le stochezi, trebuie să le și înțelegi. Că degeaba mă duc și fac 300 de flotări în fiecare zi dacă mintea mea nu înțelege de ce și cum o să mă ajute. Am ajuns în top 8, în battle-ul în care am ieșit, am dat cu o tipă din Canada, Kacey, care în prezent a devenit una din dansatorii mei preferați și pe care mi-aș dori foarte tare să reușesc s-o invit în România să jurizeze un battle sau să predea niște workshop uri. Am fost fost cu Ioana Manea, my best friend forever, cu care am dansat mulți ani și cu care aveam o trupă de gagici pe vremea respectivă. Cu ea am plecat cu Work and Travel timp de 3 ani în America, dar am plecat special pentru că voiam să ajungem în New York și să trăim cultura hip-hop. 

Ladies of Hip Hop, Alexandra Barac la NY. Satănel si prietena ei, Ioana in imagine. Foto credit: Alexandra Barac, arhiva personală.@joanneparadise.

B365.ro: Cine sunt maeștrii tăi în Hip Hop și Street Dance?

Alexandra Barac: Am mulți dansatori care îmi plac foarte mult: Kasey, mai e Marta, o tipă din Germania. Îmi plac fetele super mult pentru că au ceva aparte pe care doar fetele îl au.

Mi-am luat licența în Artă Murală. Meri the Zu m-a desenat dansând pe un perete al liceului Alexandru Ioan Cuza din Alexandria, a fost super!”

B365.ro: Cum arată o zi din viața ta?

Alexandra Barac: Jonglez puternic, îmi face mintea ping-pong… Astăzi, spre exemplu, la 6 și jumătate eram la Urbanist, pe urmă, am venit la mama în vizită, în Pantelimon, după o să mă duc la garajul meu, pentru că tocmai ce mi-am am închiriat un spațiu și aș vrea să deschid un atelier de creație ce va consta în toate lucrurile pe care eu le fac și care-mi fac mie plăcere. Azi noapte turnam beton. Mai tatuez în mod special prieteni, pentru că momentan nu sunt la nivelul la care să tatuez profesional. Nu mă mai duc la UNArte, pentru că am terminat anul ăsta, mi-am luat licența in Artă Murală. Vedeți pereți atinși și de Sătănel, dar toate lucrările pe care le-am făcut sunt datorate și desenate de Meri the Zu. Am avut norocul de a o întâlni tot datorită dansului și a hip-hop-ului. Ultimul pe care l-am făcut cu ea a fost în Alexandria, m-a desenat dansând pe un perete al liceului Alexandru Ioan Cuza din Alexandria, a fost super! Mai și mixez din când în când în cluburi, devine obositor la un moment dat, dar n-am ce să fac, asta e viața mea!

B365.ro: Cum se potrivește Facultatea de UNarte, domeniul pe care l-ai făcut tu, Artă Murală, cu pasiunea ta pentru dans? 

Alexandra Barac: Arta murală în engleză este street-art, care vine din zona de graffiti. Hip hop-ul are 4 elemente: MC-ing, DJ-ing, breaking și graffiti. Eu am 3 elemente, n-am vocea, dar în rest…

B365.ro: A trebuit să aștepti 2 ani să-ti vezi visul cu ochii – ai participat la finala competiției globale Red Bull Dance Your în Africa de Sud, la Johannesburg anul trecut. Cum a fost ?

Alexandra Barac: A fost o experiență foarte tare, pentru că era la cel mai înalt nivel și pentru că am văzut foarte mulți dansatori pe care îi urmăresc. Am sentimente amestecate despre intrarea mea la battle-ul meu, pentru că am avut o singură intrare, din care am ieșit. Este o altă lecție pe care am învățat-o. Nu întotdeauna e despre ce simți sau ce vezi tu, este și despre oameni.

Încă nu m-a lovit, încă nu conștientizez că urmează să fiu în finala națională, vedem ce va fi atunci”

B365.ro: Ce te aștepti să fie acum, la cea de-a 3-a ediție de Red Bull Dance Your Style de la București, din 5 octombrie, la Circul Metropolitan?

Alexandra Barac: O să fie foarte tare pentru mine personal, pentru că acum am un alt challenge mental. Probabil că cele mai mari așteptări sunt din partea mea și a lui Impulse, câștigătorul ediției Red Bull Dance Your Style din 2022. Încă nu m-a lovit, încă nu conștientizez că urmează să fiu în finala națională, vedem ce va fi atunci.

Din 2018 până acum, megashow-ul internațional Red Bull Dance Your Style i-a adus în lumina reflectoarelor pe unii dintre cei mai tari dansatori de street-dance din întreaga lume, oferind un spațiu pentru demonstrații de artă uluitoare, de pe tot mapamondul. Comunitatea de dans este locul unde vibrează atât de multe voci și medii diferite: de la 14 țări și 29 de evenimente în primul sezon, calificările s-au extins semnificativ, acum desfășurându-se în peste 46 de țări, cu 160 de evenimente în întreaga lume. Ca și în anii precedenți, după alegerea câștigătorilor din fiecare țară, lupta pentru titlul de campion mondial se desfășoară la scenă deschisă – în acest sezon, la Festhalle Frankfurt, Germania, pe 4 noiembrie 2023. Biletele sunt disponibile pe redbull.ro/dance.

Ionuț Etfene va participa la marele concurs din 5 octombrie, la Red Bull Dance Your Style, competiția globală de all-styles street dance. Foto credit: Arhiva personală Ionuț Eftene.

În anul 2019, titlul suprem al competiției a fost câștigat de B-boy-ul olandez Shinshan, cu un mix unic de house, hip-hop, locking & popping influențat de capoeira, iar în 2022, trofeul a fost adjudecat de japonezul D Soraki, cu un show fabulos de hip-hop aproape acrobatic, care, după ce a refuzat oferte de la Madonna și Cirque du Soleil, își urmează astăzi visul de a schimba modul în care lumea îi percepe pe dansatorii de freestyle: nu doar ca dansator de back-up, ci ca act artistic per se. 

Mambo va participa la marele concurs din 5 octombrie, la Red Bull Dance Your Style, competiția globală de all-styles street dance. Foto credit: Arhiva personală Mambo.
Pe 5 octombrie, la Circul Metropolitan performează 16 dintre cei mai spectaculoși dansatori, coregrafi și profesori de dans din România

Red Bull Dance Your Style, competiția globală de all-styles street dance, revine la București cu cea de-a treia ediție și caută cel mai bun dansator de street-dance din România. Pe 5 octombrie, la Circul Metropolitan București, Red Bull Dance Your Style îi pune față în față, pe aceeași scenă, pe 16 dintre cei mai spectaculoși dansatori, coregrafi și profesori de dans din România, iar publicul alege învingătorul. Ei vor da ce au mai bun în ring pentru șansa de a ne reprezenta în finala mondială a competiției de la Frankfurt, la finalul anului. Aproape un sfert dintre țările din întreaga lume își trimit reprezentanți în lupta pentru marele titlu. La platane: ZDA. Prezintă: Shurubel.

Alin Tirca va participa la marele concurs din 5 octombrie, la Red Bull Dance Your Style, competiția globală de all-styles street dance. Foto credit: Arhiva personală Alin Tirca.
Irene va participa la marele concurs din 5 octombrie, la Red Bull Dance Your Style, competiția globală de all-styles street dance. Foto credit: Arhiva personală Irene.
Cookies