În primăvara asta sucită, să îți propui să faci Turul Magnoliilor când anotimpurile se ceartă ca nebunele în fiecare zi, uneori și de câte două-trei ori pe zi, pare un plan foarte aventuros.
Poate că azi este zi de primăvară cinstită, dar nimic nu poate opri un vânt vijelios, o ploaie furioasă sau chiar o ninsoare să bată la ușă mâine dimineață, la prima oră. Ceea ce, știm bine, se tot întâmplă de vreo săptămână și ceva încoace.
Și-atunci, ca să nu te mai temi că vremea ar putea să-ți încurce planurile, te uiți iar la magnolii și la ce le face pe ele niște flori atât de speciale. Sigur, sunt încântare pentru privire, dar nu e vorba doar despre asta. E vorba despre forța nebănuyită pe care o au. Este vorba despre puterea lor unică de a se adapta.
La urma urmelor, sunt cele mai vechi plante cu flori de pe Pământ și sunt bucuria pe care ne-o oferă, în fiecare primăvară, în București.
Festivalul Magnoliilor este acel eveniment spontan din oraș, pe care îl trăim toți în fiecare primăvară și pe care ne-am propus ca, de anul acesta, să îl oficializăm cumva aici, la B365.ro.
Să-i spunem pe nume și să ne bucurăm de acest moment cât de bine putem, în ciuda avertismentelor meteo din primăveri capricioase cum este aceasta.
Așa a apărut prin oraș Autobuzul Magnoliilor.
Și tot așa a luat naștere Turul Magnoliilor – o călătorie prin Bucureștiul plin de flori și de povești extraordinare.
Turul a fost sâmbătă, pe 5 aprilie. Probabil că, în seara de dinainte, Zeii Magnoliilor au avut o ședință cu Zeii Ploilor și Tunetelor, pe care i-au convins că să ia o pauză și să lase vremea să fie superbă în București, lucru pentru care le vom fi veșnic recunoscători.
Pentru că datorită lor a fost și vreme super la Turul Magnoliilor, ghidat de istoricul Damian Anfile.
Călătoria a a început pe Bulevardul Mărăști, la numărul 14 bis, la Leagănul „Sfânta Ecaterina”, așezământul ridicat de mama prințesei răpite (locul acesta adăpostește una dintre cele mai emoțiionante povești din București)
Turul a continuat, la pas, spre Șoseaya Kiseleff, care este prima stradă dreaptă din București, care datează din 1832. La plimbare, am descoperit, pe lângă istoria clădirilor emblematice, și magnoliile care colorează spectaculos Bucureștiul.
Turul s-a încheiat la Sun Plaza, cu povești-concluzie, ateliere florale, exppoziție de fotografii (cu magnolii, desigur) cafele bune și waffles delicioase.
Mai jos, Turul Magnoliilor, în imaginile noastre preferate,