VIDEO | Negoiță și-a pus Pălăria, a ieșit prin București și a nimerit în mijlocul unei promisiuni: un bulevard nou în două săptămâni. Îl face „cu prietenul Băluță”, cu care nu mai pare certat pe Vortex

10 iul. 2023
758 Afișari
VIDEO | Negoiță și-a pus Pălăria, a ieșit prin București și a nimerit în mijlocul unei promisiuni: un bulevard nou în două săptămâni. Îl face
VIDEO | Negoiță și-a pus Pălăria, a ieșit prin București și a nimerit în mijlocul unei promisiuni: un bulevard nou în două săptămâni. Îl face "cu prietenul Băluță", cu care nu mai pare certat pe Vortex

Robert Negoiță s-a trezit de dimineață astăzi, și-a pus pălăria în cap, că doar e caniculă afară, și s-a dus pe teren. De data aceasta, a ajuns pe strada Iuliu Hațeganu din Sectorul 4, unde are de gând să construiască un bulevard, alături de noul său prieten, Daniel Băluță.

„În maxim două săptămâni va fi gata”

Deși au trecut doar câteva zile de când angajații PS3 s-au apucat de lucrările de pe Str. Iuliu Hațeganu, primarul Robert Negoiță promite că bulevardul va fi gata în maxim două săptămâni.

Atunci când Negoiță s-a dus acolo să facă live pe Facebook, traficul era îngreunat, iar în zonă se crease un blocaj. Tocmai de aceea, primarul Sectorului 3 a fost bucuros să anunțe că acesta este motivul pentru care transformă strada respectivă în bulevard.

Suntem pe strada Hațeganu, da, sunt două sensuri, aglomerație, blocaj. Cu toții ocolim această zonă, pentru că, în sensul către Vitan, dinspre Grigorescu, dinspre Sectorul 3, se blochează. Din cauză că șoferii evită zona asta, pe bună dreptate, că e blocată, se blochează alte zone din Sectorul 3, anume Vitan, Mihai Bravu și așa mai departe.” a spus Robert Negoiță.

Bineînțeles că acest lucru nu ar fi fost posibil fără ajutorul prietenului său, Daniel Băluță, care i-a dat acordul.

În consecință, eu îi mulțumesc prietenului meu, Daniel Băluță, că a fost de acord să ne lase pe noi, Sectorul 3, să venim aici, cu proprii angajați, să facem această lucrare. Vom transforma această străduță într-un bulevard. Și aici se va circula, la această intersecție cu Hațeganu și Vitan, perfect, în maxim două săptămâni.” a mai precizat edilul.

Robert Negoiță i-a asigurat pe bucureșteni că bulevardul va fi „o splendoare” și că vor merge de drag pe el, pentru că traficul va fi fluent:

Acest bulevard va fi așa frumos, o splendoare. De drag să mergi pe el, și ca view, și ca circulație. Cu cât traficul este mai fluent, cu atât mai puțină poluare.”

Lărgirea străzii Hațeganu era în planul Primăriei Capitalei, în urmă cu aproximativ doi ani

Potrivit HotNews.ro, Primăria Capitalei avea în plan să lărgească strada Iuliu Hațeganu între Șoseaua Vitan-Bârzești și Pasaj Nicolae Grigorescu, la 3 benzi pe sens. Sau cel puțin așa a declarat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, în anul 2021.

Valoarea totală a proiectului este undeva la 105 de milioane de lei. Proiectul prevede lărgirea actualei străzi Iuliu Hațeganu de la două benzi la șase benzi, respectiv 3 benzi pe sens. M-au întrebat mai mulți cetățeni dacă prevede și o zonă pentru tramvai. Dacă în viitor municipalitatea decide ca tramvaiul să treacă pe acolo, putem să luăm câte o bandă de pe mijloc și introducem tramvaiul. Astăzi nu are tramvai. Termenul de execuție este undeva la 18 luni, din momentul începerii. Autorizația de construire este deja emisă”, a explicat viceprimarul Stelian Bujduveanu.

Însă, Primăria Capitalei nu a mai efectuat nicio lucrare pe Str. Iuliu Hațeganu din Sectorul 4 al Capitalei.

Cearta pe Vortex dintre Negoiță și Băluță

Să dăm puțin timpul înapoi, cam prin luna mai a anului acesta, când Robert Negoiță și Daniel Băluță au avut un mic conflict.

Băluță îl acuza pe Negoiță de furt intelectual, iar Negoiță nega. Mai exact, primarul Sectorului 4 a susținut că Primarul Sectorului 3 i-a copiat arhitectura pasajului „Europa Unită”, pe care îl construiește în Zona Grand Arena.

În plus, acesta susținea că Negoiță folosește acea arhitectură în construirea pasajului de la ieșirea spre „Autostrada Soarelui”, de pe Bulevardul Theodor Palllady.

Asta nu se întâmplă, noi avem un proiect original, nu o copie. Normal că ne inspirăm din lume, dar avem punct de vedere al proiectanților că e original. Și chiar dacă e o problemă, nu e a noastră, ci a lor, a societății cu care avem contract. De altfel, proiectul de la Sectorul 4 nu s-ar fi potrivit pe locația asta, deci nu are cum să fie o copie. a declarat atunci Robert Negoiță pentru Digi24.

Între timp, cei doi primari s-au împrietenit. Mai mult decât atât, Daniel Băluță a fost prezent la inaugurarea pasajului spre Autostrada Soarelui, construit de primarul Robert Negoiță, unde a ținut chiar și un discurs și a lăudat lucrarea.

Te-ar putea interesa și:

Cookies