VIDEO | Negoiță, în cămașă cu buline, anunță misiunea “Pânda pe Sector”. Polițiști locali sub acoperire vor amenda bucureștenii care fac mizerie pe străzi

23 mai 2023
1877 Afișari
VIDEO | Negoiță, în cămașă cu buline, anunță misiunea “Pânda pe Sector”. Polițiști locali sub acoperire vor amenda bucureștenii care fac mizerie pe străzi
VIDEO | Negoiță, în cămașă cu buline, anunță misiunea “Pânda pe Sector”. Polițiști locali sub acoperire vor amenda bucureștenii care fac mizerie pe străzi. Sursa foto: captură video Facebook/ Robert Negoita

Robert Negoiță s-a îmbrăcat cu o cămașă în buline și a mers într-un loc de joacă din Sectorul 3 unde, după weekend, curățenia nu a fost întreținută de cetățeni. Primarul Sectorului 3 anunță misiunea „Pânda pe Sector”: polițiști locali îmbrăcați în civil vor sta la pândă și vor da amenzi celor care aruncă gunoiul pe jos.

Amenzile sunt mari, vorbim de mii de lei pentru un chiștoc de țigară aruncat pe lângă coșul de gunoi.

Negoiță, în cămașă cu buline, anunță misiunea “Pânda pe Sector”

Robert Negoiță îi anunță pe cetățeni că, nu doar de primărie ține curățenia, ci și de ei. În primul rând de primărie, dar apoi și de ei. Fiecare trebuie să fie responsabil de curățenie.

Primarul Sectorului 3 spune că nu există o capacitate atât de mare încât echipele să facă curățenie în urma fiecărui om și acest lucru nici n-ar fi normal.

Luni, 22 mai, Negoiță a mers într-un loc de joacă din Sectorul 3 unde, era plin de coji de semințe aruncate pe jos, după un weekend frumos în care oamenii au ieșit din case.

Astfel, Negoiță anunță că, deja de ceva vreme, s-a revenit la acea monitorizare din partea polițiștilor locali sub acoperire: „Pândă pe Sector” îi spunem noi.

Mai devreme sau mai târziu, cei care aruncă gunoiul pe jos vor fi sancționați contravențional cu amenzi de mii de lei: 2.000 de lei. În medie, se dau 50 de amenzi pe zi în Sectorul 3.

Robert Negoiță îi îndeamnă pe bucureșteni să nu arunce nimic pe jos și să păstreze curățenia, astfel încât să fie evitate amenzile.

Polițiști locali sub acoperire vor amenda bucureștenii care fac mizerie pe străzi

Redăm mai jos, integral, declarația făcută de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță:

Ei bine, curățenia în oraș este o chestiune despre care unii consideră că ține doar de primărie. „D-asta avem primărie, să facă curat”. Ei bine, chestia asta ține și de școală. Trebuie să realizăm…de școală, de educație ține treaba asta. Cu toții trebuie să fim conștienți de faptul că…curățenia este un aspect de care suntem responsabili fiecare dintre noi. În primul rând primăria, corect.

Dar nu în ultimul rând, fiecare dintre noi trebuie să fim conștienți că trebuie să contribuim la curățenie. Și, da, dacă vin colegii de la primărie și fac curățenie și noi, în urmă, aruncăm pe jos…nu folosește la nimic. Nu putem avea curățenie.

Și…da, nu avem atâta capacitate încât să facem curățenie în urma fiecărui cetățean în parte. Și nici n-ar fi normal, nu este ok.

Suntem într-un loc de joacă, uitați cum arată astăzi, luni, după un weekend: coji de semințe pe jos, aruncate pe peste tot. Coșurile de gunoi…3 coșuri de gunoi în acest loc de joacă…

Ei bine, vreau să vă zic că Poliția Locală, deja de ceva timp…am revenit la acea monitorizare, da…pândă! Îi ziceți cum vreți. „Domne, ne-a urmărit”, normal!

Deci, atenție! Toți cei care nu păstrați curățenia veți fi urmăriți de către polițiștii noștri în civil și amenzile sunt mari, mii de lei amend. Dacă nu păstrăm curățenia…trebuie să fim conștienți de faptul că vom primi amendă. Am scăpat astăzi, am scăpat ieri, mâine ne va prinde un coleg, polițist în civil.

Și, da, vă spun că media de amenzi pe zi…și vă spun și cu bucurie și cu regret, e undeva de 50 de amenzi/ zi. Amenzile sunt mari! Mii de lei. Repet, haideți să evităm amenda.

Nu este în regulă. Cred că nu pentru amendă ar trebui să păstrăm noi curățenia. Ar trebui pentru respectul de sine. Mă respect atât de mult eu pe mine, încât nu îmi permit să arunc pe jos nimic. Nici măcar un chiștoc de țigară. Pentru un chiștoc de țigară ne putem lua amendă de 2.000 de lei. Indiferent…coji de semințe, chiștoc de țigară, pachetul de țigări, o sticlă, un pet, o doză…nimic! Nu e voie să arunci pe jos nimic.

Mare atenție! Am primit mesaj: „Bă, nu se poate așa ceva că sunt amenzile mari”. Eu zic să nu sunt suficient de mari. Pentru că…asta nu-i ca pâinea. „Domne, e pâinea scumpă, nu-mi permit”. Asta-i și ideea. De asta sunt amenzile mari, ca să nu ni le putem permite.

Ce credeți? Nu avem nevoie de amenzi! Nici noi să le dăm, nici cei care le primesc n-au nevoie de ele. Avem nevoie de curățenie, da! Normal că avem nevoie de curățenie. Haideți să păstrăm curățenia. La cât mai multe investiții, la un învățământ în educație, cât mai performant, cu rezultate…astfel încât să fim educați cu toții, să conștientizăm că trebuie să păstrăm curățenia. La un oraș cât mai curat, cât mai verde, cât mai frumos!, spune primarul pe Facebook.

Cookies