VIDEO Momentul în care lui George Simion i se aruncă cu cerneală în față. Copreședintele AUR era prins în hora Unirii

24 ian. 2022
431 Afișari
VIDEO Momentul în care lui George Simion i se aruncă cu cerneală în față. Copreședintele AUR era prins în hora Unirii

Momentul în care liderului AUR George Simion i se aruncă cu cerneală în față, în timp ce dansa hora unirii la Iași, a fost filmat de jurnaliștii locali de la Bună Ziua Iași.

În înregistrarea video se observă cum un participant la manifestările de Ziua Micii Uniri de la Iași se apropie din spate-lateral de copreședintele AUR, George Simion, și îi aruncă cu ceea ce pare a fi conținutul unei călimări de cerneală.

Incidentul s-a petrecut în timp ce George Simion dansa în horă alături de celălalt copreședinte Claudiu Târziu, Călin Georgescu, propus premier din partea AUR, dar și de mai mulți participanți. Bărbatul care l-a împroșcat cu cerneală pe liderul AUR avea fața acoperită, iar pe cap avea gluga trasă. După incident două persoane au fost preluate de poliție.

 

Motivul pentru care persoana a aruncat cu cerneală pe fața lui George Simion este încă necunoscut.

Reprezentanții Jandarmiei Iași au anunțat apoi că au identificat două persoane, care „au fost extrase din mulțime și preluate de către Secția 3 de Poliție a Municipiului Iași”.

Emil Constantinescu, stropit cu cerneală de timișoreanul Faur Isaia

Cu aproape 22 de ani în urmă, Emil Constantinescu, președintele României de atunci, a fost stropit cu cerneală de un protestar, timișoreanul Faur Isaia, când ieșea din secția de vot de la Liceul Jean Monet din București.

În anul 2000, Emil Constantinescu, președintele României în funcție, a făcut semn SPP-iștilor să îl lase pe Faur Isaia să treacă. Ajuns în fața președintelui, bărbatul a scos o călimară de cerneală și i-a aruncat-o în față. Dispozitivul SPP a fost pedepsit disciplinar, însă Emil Constantinescu nu a vrut, atunci, înlocuirea acestora, susținând că el este de vină.

Cookies