VIDEO | Momentul în care cel de-al doilea cutremur lovește Turcia, surprins în direct la TV. Oamenii aleargă disperați, clădirile cad în urma lor

06 feb. 2023
456 Afișari
VIDEO | Momentul în care cel de-al doilea cutremur lovește Turcia, surprins în direct la TV. Oamenii aleargă disperați, clădirile cad în urma lor
VIDEO | Momentul în care cel de-al doilea cutremur lovește Turcia, surprins în direct la TV. Oamenii aleargă disperați, clădirile cad în urma lor | Sursă foto: Captură YouTube-Guardian News

Momentul în care a început cel de-al doilea cutremur ce a avut loc astăzi, 6 februarie 2023, în Turcia a fost surprins în direct de o echipă de filmare a postului de televiziune ANews.

Oamenii au fugit din calea pericolului cât au putut de repede.

Momentul în care cel de-al doilea cutremur lovește Turcia

Un al doilea cutremur a avut loc în Turcia la mai puțin de 12 ore de la producerea primului seism. Acesta a avut o magnitudine de 7,7 grade pe scara Richter. S-a produs în orașul Malatya din Turcia, transmite The Guardian.

O echipă de filmări a televiziunii ANews a surprins momentul în care mai multe clădiri de prăbușesc din cauza celui de-al doilea cutremur. Reporterul oferea informații referitoare la urmările primului seism.

Acesta se afla pe un bulevard unde existau blocuri atât pe stânga, cât și pe dreapta. Atunci când încearcă să discute cu oamenii aflați în zona respectivă, pământul a începe să se miște.

Oamenii au realizat că este vorba despre un nou cutremur și au luat-o la fugă pentru a nu fi prinși sub blocurile care începeau să se dărâme. Iată imaginile surprinse de echipa de filmare:

Mii de oameni au murit în urma celor două cutremure

Primul seism s-a produs la ora 04:17, ora locală (03:17 ora României). Cutremurul, ce i-a prins pe mulți oameni dormind, a avut o magnitudine de 7,9 și a fost urmat de peste 100 de replici, undele dintre acestea fiind extrem de puternice.

Cutremurul a afectat zone din Turcia și din Siria și a fost cel mai puternic înregistrat în regiunea respectivă în ultima sută de ani.

Turcia a fost lovită de cel puțin 120 de replici în urma puternicului cutremur de 7,8 grade care a avut loc luni dimineață. Până la acest moment au fost înregistrate 2.300 de morți în cele două țări afectate, informează publicația The Guardian.

Cookies