VIDEO | Momentul emoționant în care un copil e salvat de sub dărâmături, în urma cutremurului care a lovit Turcia și Siria

06 feb. 2023
223 Afișari
VIDEO | Momentul emoționant în care un copil e salvat de sub dărâmături, în urma cutremurului care a lovit Turcia și Siria
VIDEO | Un copil a fost salvat de sub dărâmături în Siria, în urma cutremurului din Turcia. Sursa foto: Captură YouTube/ Reuters

Imagini cu momentul emoționant în care un copil mic este purtat în brațe de un salvator, după ce a fost salvat de sub dărâmături în Azaz, Siria, fac înconjurul internetului. Luni, 6 februarie 2023, un cutremur devastator a lovit Turcia și Siria, iar la orele prânzului un alt seism cu magnitudinea de peste 7 a zguduit regiunea. Mii de persoane au murit, alte mii de persoane sunt rănite, iar o mulțime de clădiri s-au prăbușit.

Momentul emoționant în care un copil e salvat de sub dărâmături în Siria

În imagini se poate observa cum un copil mic a fost salvat și scos dintre dărâmăturile unei clădiri prăbușite în Siria, după ce un cutremur devastator a zguduit această țară și Turcia.

Un salvator din cadrul serviciilor de urgență a fost văzut în momentul în care alerga cu un copil în brațe, în timp ce alți salvatori căutau supraviețuitori printre dărâmături, relatează G4Media, conform Sky News.

Atenție! Imaginile de mai jos au un puternic impact emoțional.

VIDEO

„Salvatorii salvează un copil mic dintr-o clădire prăbușită în Azaz din Siria. Zeci de morți și sute de răniți după un cutremur major de 7,8 grade a lovit centrul Turciei și nord-vestul Siriei”, transmite Reuters.

Două cutremure devastatoare în Turcia, la distanță de 12 ore

Luni dimineață, 6 februarie 2023, la ora 04:17 (ora locală a Româniai 03:17), un seism extrem de puternic, de magnitudine 7.9 a avut loc la granița dintre Turcia și Siria, în partea de sud a Turciei, în provincia Gaziantep. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri și a durat aproximativ un minut. Zeci de replici au avut loc, iar una dintre acestea a înregistrat magnitudinea de 6.6.

Un al doilea cutremur a avut loc în Turcia, la o diferență de 12 ore față de primul, la ora locală 13:25. Seismul a avut magnitudinea de 7.7 (potrivit Centrului European) și s-a produs la o adâncime de 2 kilometri, în sud-estul Turciei, în apropierea orașului Kahramanmaraș și la 7 km S-SE de Elbistan.

Cookies