VIDEO | Mirarea unui turist olandez venit la București, nimerit pe Calea Victoriei în weekend, la Străzi Deschise. „Am rămas șocat când am ieșit din hotel”

08 apr. 2024
30551 afișări
VIDEO | Mirarea unui turist olandez venit la București, nimerit pe Calea Victoriei în weekend, la Străzi Deschise. „Am rămas șocat când am ieșit din hotel”
VIDEO | Mirarea unui turist olandez venit la București, care-a nimerit pe Calea Victoriei în weekend, la Străzi Deschise. „Am rămas șocat când am ieșit din hotel”. Sursa foto: captură video Tik Tok/ @traveltomtom

Primul weekend cu „Străzi Dechise” în București a adunat un număr impresionant de bucureșteni și turiști pe Calea Victoriei. Oamenii au mâncat înghețată, au asistat la spectacole și s-au bucurat de vremea frumoasă.

Printre participanții la eveniment se numără și un turist olandez, pasionat de călătorie, care a rămas șocat în momentul în care a ieșit din hotelul în care era cazat.

„Oamenii din București își trăiesc viețile cum trebuie”

Un turist olandez a fost uimit de evenimentul „Străzi Deschise – Promenadă Urabană”, organizat weekendul trecut pe Calea Victoriei din București.

Bărbatul a fost cazat la Hotelul Raddison Blu din centrul orașului, iar în momentul în care a ieșit din clădire a rămas plăcut surprins. El a observat că traficul este restricționat și că oamenii se plimbă pe șosea, admirând spectacolele organizate în cadrul evenimentului.

Tom, turistul olandez, a publicat un clip video pe pagina sa de Tik Tok în care a filmat și a povestit cele văzute pe Calea Victoriei. Acesta a fost impresionat și a lăudat inițiativa proiectului:

Abia am ieșit din hotelul în care stau și sunt șocat. Ce se întâmplă aici, pe străzile din București? E sâmbătă, iar străzile sunt închise pentru trafic. Am întrebat și, aparent, străzile sunt închise până la 10 seara doar pentru că e vară, e cald afară.
Sunt cozi mari pentru înghețată, pizza… sunt foarte populare. Terasele și barurile sunt pline de oameni. Oamenii aici, în București, își trăiesc viețile cum trebuie.

@traveltomtom Streets closed ❌ off for traffic until 10pm? Only in Bucharest! 🙌🏽 In front of the Radisson Blu Hotel in central Bucharest they apparently close off the streets all summer long from 10am to 10pm on Saturdays and on Sundays! The street name is Calea Victoriei. Amazing street vibes and therefore definitely one of the best places to visit in Bucharest on the weekends ! #bucuresti #romania ♬ original sound – Traveltomtom

Clipul video a avut peste 400.000 de vizualizări și zeci de mii reacții din partea internauților. Majoritatea au fost încântați de înregistrarea video a turistului și s-au bucurat că cineva laudă orașul București.

Câteva dintre comentarii:

  • „Trebuie să vină un străin să pună în valoare Bucureștiul…”
  • „Mulțumim pentru promovarea Bucureștiului” (A. C.)
  • „Bine ai venit în România!” (R. R.)

Proiectul „Străzi Deschise” continuă până în luna octombrie

A 4-a ediție a evenimentului „Străzi Dechise, București – Promenadă Urbană” a început în weekendul 6-7 aprilie și va continua până pe data de 13 octombrie 2024. Anul trecut, peste un milion de persoane au participat la eveniment și s-au bucurat de plimbările pietonale.

Pe parcursul celor 7 luni, în diverse zone centrale și cartiere din București se vor desfășura mai multe spectacole, momente artistice și activități sportive pe străzile temporar pietonale.

În weekendurile în care are loc evenimentul „Străzi Deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei va fi reluat pe timp de noapte spre dimineață (sâmbătă spre duminică), în intervalul orar 23:00-09:00.

În plus, vor exista mai multe restricții de circulație.

Te-ar putea interesa și:

Cookies