VIDEO | Miei vânduți din dube în Piața Obor din București. Șeful ANPC: Sărbătorile creștine nu sunt despre căpătuială și ideea de a-ți bate joc

13 apr. 2023
777 Afișari
VIDEO | Miei vânduți din dube în Piața Obor din București. Șeful ANPC: Sărbătorile creștine nu sunt despre căpătuială și ideea de a-ți bate joc
VIDEO | Miei vânduți din dube în Piața Obor din București. Șeful ANPC: Sărbătorile creștine nu sunt despre căpătuială și ideea de a-ți bate joc. Sursa foto: Captură Facebook

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a postat imagini cu miei care sunt transportați într-o dubă insalubră și vânduți în Piața Obor din București. Mieii ar fi trebuit să ajungă pe masa de Paște a bucureștenilor.

Miei pentru masa de Paște, vânduți din dubă în Piața Obor din București

Inspectorii ANPC, împreună cu Horia Constantinescu, au desfășurat mai multe controale chiar înainte de marea sărbătoare de Paște. În decursul zilei de astăzi, 13 aprilie 2023, în jurul orei 6:00 dimineața, aceștia au descoperit cum se vinde, de fapt, carnea de miel în Piața Obor.

În videoclipul postat de președintele ANPC, se observă cum mieii erau transportați într-o dubă neconformă regulilor de igienă. Animalele aveau înfășurate extremitățile în pungi albastre.

De asemenea, în dubă existau și lăzi pline de carne de miel ținută descoperită, iar căldura, mirosul specific de carne proaspătă și murdăria atrag cu ușurință muște și alte insecte.

Din imagini se poate observa clar că este vorba despre zeci de kilograme de carne, ținute descoperite în mizerie și căldură.

Sărbătorile creștine nu sunt despre căpătuială și ideea de a-ți bate joc de aproapele tău. Sunt tocmai invers! În Piața Obor se vinde din dube o cantitate enormă de nesimțire și bătaie de joc. Dar cel mai trist este că lucrurile acestea se întâmplă de ani de zile fără să atragă atenția aparent și altora în afară de protecția consumatorilor, a declarat Horia Constantinescu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai transmis că în urma mai multor acțiuni desfășurate de ANPC, piața veche a fost renovată. Totodată, vitrinele au fost înlocuite și „tot în urma acțiunilor noastre pare că mieii învață să zboare”.

Mă întreb dacă este mai periculos să încalci legea sau să ai alături persoane care închid ochii dacă se deschide punga.

De asemenea, Horia Constantinescu i-a sfătuit pe cumpărători să cumpere produse numai din locurile care sunt autorizate și sigure.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies