VIDEO | Mesaj puzzle cu substrat vulgar, afișat la grădinița 239 din București. De ce au avut reacții îngăduitoare primarul Robert Negoiță și ministrul Educației

22 aug. 2022
2169 afișări
VIDEO | Mesaj puzzle cu substrat vulgar, afișat la grădinița 239 din București. De ce au avut reacții îngăduitoare primarul Robert Negoiță și ministrul Educației

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a inaugurat luni, alături de Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, un nou corp la Grădinița nr. 239 din Sectorul 3, clădire reconstituită de la zero, unde din toamnă vor veni copii preșcolari să învețe.

La intrarea într-una dintre încăperi, primarul Sectorului 3 din Capitală, Robert Negoiță, a remarcat imediat mesajul din puzzle-ul realizat demonstrativ pentru momentul respectiv.

Suprinși, cei doi demnitari au râs, în loc să taxeze vulgaritatea sugerată a limbajului, pentru că afirmația îl viza pe fostul lor coleg de la Pro România, Victor Ponta.

Imaginile difuzate de g4media îi arată pe cei doi demnitari râzând în timp ce descoperă mesajul ”PUIE MONTA”, cu referire la fostul premier Victor Ponta.

”Cine a aranjat Lego ăsta? Foarte inspirat”, a spus râzând Robert Negoiță, care a și început să fotografieze mesajul.

”N-ați văzut ce scrie pe primele două rânduri?”, i-a întrebat pe ziariștii prezenți și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

G4media remarcă că nici unul dintre cei doi demnitari nu a protestat formal față de apariția unui mesaj trivial, fie el și sugerat, în interiorul unei unități de învățământ, mai cu seamă una care urmează să educe copii preșcolari.

Ambii demnitari au avut relații politice strânse cu Victor Ponta. Sorin Cîmpeanu a fost membru al Pro România și a fost ministru al Educației în guvernul Ponta, în timp ce primarul Robert Negoiță a făcut alianță cu Ponta în alegerile pentru primăria Sectorului 3.

Partidul Pro România, înființat de Ponta, nu a mai avut activitate publică după alegerile din 2020.

 

Primarul Robert Negoiță a inaugurat o nouă grădiniță și o nouă creșă în Sectorul 3

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a inaugurat astăzi, alături de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, noul corp la Grădinița nr. 239, care a fost dărâmată și reconstrutită de administrația de sector.

„În locul ei a apărut această grădiniță mult mai mare, mai încăpătoare, mai modernă. Clădirea veche avea aproximativ 800 de metri pătrați, aceasta are peste 2000 de mp, iar în locul celor 5 grupe avem 10 grupe, dintre care două sunt de antepreșcolari. Avem mare nevoie de locuri în această zonă pentru antepreșcolari și preșcolari. Avem și promisiunea domnului ministru că ne va aloca posturi pentru a putea fi realizate angajările de personal în creșe și grădinițe. Ne bazăm pe sprijinul ministerului și inspectoratului astfel încât de aceste construcții să beneficieze copiii pentru care au fost construite”, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

„În această dimineață am semnat ordinul de ministru în vederea extinderii acestei grădinițe care îndeplinește astfel toate condițiile pentru a primi 200 de copii începând cu data de 5 septembrie. Îi mulțumesc domnului primar pentru efortul pe care l-a făcut și care se finalizează cu creșterea capacității de înscriere a copiilor în grădiniță și creșă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Noua construcție are o suprafață desfășurată de 2027 mp și va găzdui 200 de copii, împărțiți în 10 grupe. La parter vor fi două grupe de antepreșcolari, în total 40 de copii, iar la etajele 1 și 2 vor fi opt grupe de preșcolari, în total 160 de copii, dar și o sală multifuncțională. Pe terasa de peste etajul doi va fi amenajată o zonă de activități în aer liber. Noua grădiniță-creșă va dubla numărul de locuri, având în vedere că fosta grădiniță nr. 239 putea găzdui doar 100 de preșcolari.

Deschiderea noului corp de clădire face parte dintr-o serie începută în urmă cu două luni și în care, la fiecare două săptămâni, în ziua de luni, primarul Robert Negoiță deschide câte o nouă creșă și grădiniță pentru copiii din Sectorul 3.

Îți mai recomandăm și:

Cookies