VIDEO | Medici esteticieni, fără studii medicale. Percheziții în București și Ilfov, acasă la două femei ce făceau intervenții estetice fără drept

26 ian. 2022
396 Afișari
VIDEO | Medici esteticieni, fără studii medicale. Percheziții în București și Ilfov, acasă la două femei ce făceau intervenții estetice fără drept
Tablouri semnate de pictori celebri, date în urmărire de poliție. Administratorul unei galerii de artă din București a fost reținut

Două femei, mamă și fiică sunt cercetate pentru că ar fi efectuat activități de estetică medicală cu toate că nu aveau studiile necesare pentru acest lucru. Acestea s-au dat drept medici esteticieni și au făcut intervenții specifice pentru clienți din București și Ilfov.

Medici esteticieni fără diplome

Pe data de 25 ianuarie Polițiștii serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat patru percheziții la adresele a două persoane. Acestea au avut loc în București și Ilfov și fac parte dintr-un dosar penal în care se efectuează cercetări la acest moment. Aceste cercetări se fac sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, conform IPJ Ilfov.

Mama în vârstă de 43 de ani, alături de fiica sa în vârstă de 24 de ani ar fi efectuat în perioada iulie 2018-ianuarie 2022 activități de estetică medicală prin utilizarea unor substanțe specifice acestor tip de intervenții. Cele două nu dețin atestarea de studii medicale necesare ce le-ar oferii competența de a efectua asemenea proceduri. De asemenea cele două nu au declarat organelor fiscale veniturile ce au fost obținute în urma prestării activităților respective.

Femeia de 43 de ani a fost reținută

Cu ocazia perchezițiilor polițiștii au descoperit și indisponibilizat 5 aparate electronice pe care cele două femei le foloseau în desfășurarea activităților ilegale de estetică medicală. Mama și fiica au fost ulterior au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov pentru cercetări.

În urma probelor ce au fost administrate , polițiștii au dispus măsura reținerii în ceea ce o privește pe femeia în vârstă de 43 de ani. Aceasta este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități. Femeia urmează să fie adusă în fața procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Cookies