UPDATE | Mașină ridicată de pe o stradă din Sectorul 5 al Bucureștiului, presupus folosită de Nicușor Dan. Informația și imaginile, de la un consilier general | Ce spune Primăria Sectorului 5

02 nov. 2022
3026 Afișari
UPDATE | Mașină ridicată de pe o stradă din Sectorul 5 al Bucureștiului, presupus folosită de Nicușor Dan. Informația și imaginile, de la un consilier general | Ce spune Primăria Sectorului 5
În imagini: mașina folosită de Nicușor Dan, ridicată de pe o stradă din Sectorul 5 al Bucureștiului.

Primăria Sectorului 5 a emis un comunicat de presă în care anunță că Poliția locală nu a ridicat o mașină aparținând lui Nicușor Dan. Consilierul general PSD Valeriu Șuhan a susținut, într-o postare pe Facebook, că mașina primarului general Nicușor Dan a fost ridicată, miercuri, de pe stradă din București. Nicușor Dan nu a avut vreo reacție publică pe acest subiect.

Este vorba despre o mașină folosită în campania electorală a lui Nicușor Dan din anul 2016.

UPDATE 15.30 Primăria Sectorului 5 a emis următorul comunicat de presă:

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public referitoare la autoturismul cu numărul de înmatriculare VS 03 ZDO, Primăria Sectorului 5 face următoarele precizări:

– conform dispoziției nr. 2264 din 28.06.2022, autovehiculul cu nr. de înmatriculare VS 03 ZDO a fost declarant ca fiind abandonat, fiind localizat pe domeniul public, în strada Silexului nr. 7, Sector 5, București, conform
procesului verbal de constatare, nr. 004845 din 14.04.2022

– autoturismul a fost ridicat astăzi, în baza Legii 421/2002. (legea menționață stabilește regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat).

– menționăm că, anterior, Poliția Locală Sector 5 a somat proprietarul, conform Legii 421/2002, în data de 26.04.2022.

– autoturismul a mai fost ridicat de la aceeași adresă în urmă cu aproximativ 3 ani, pentru același motiv.

Poliția Locală Sector 5 nu a ridicat niciun autovehicul aparținând domnului Nicușor Dan.

Procesul verbal în baza căruia a fost ridicat autoturismul.

 

UPDATE 15.00 Primăria Sectorului 5 va emite un comunicat de presă în care va lămuri cine este proprietarul mașinii.

Știrea inițială

Strada unde se afla parcată mașina presupus a primarului general, care are numere de înmatriculare de Vaslui, este în Sectorul 5 al Bucureștiului.

Deocamdată nu se cunoaște motivul pentru care mașina a fost ridicată de pe domeniul public. În postare, consilierul general sugerează că este vorba de o ”mașină uitată”.

În urmă cu câteva luni, în iulie, adminsitrația de sector anunța că motivul pentru care se ridică mașinile este că dorește să elibereze domeniul public de mașinile abandonate.

Până la această oră autoritățile locale din Sectorul 5 nu au răspuns întrebărilor B365. Totodată, nici primarul general Nicușor Dan a putut fi contactat. (Vom reveni)

În urmă cu o săptămână, Nicușor Dan, autor al revoluției parcărilor cu plată din centrul Capitalei, a fost amendat în parcarea Primăriei Capitalei pentru că nu a prelungit timpul de staționare.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a dezvăluit la o televiziune că a fost amendat chiar în parcarea de la Primărie pentru că nu și-a prelungit cu încă o oră intervalul de staționare.

Cu toate acestea, primarul general spunea că circulă destul de des cu transportul public din București, inclusiv cu troleibuzul, și este încredințat că în timp tot mai mulți oameni se vor convinge să vină în centru folosind transportul în comun.

 

Poliția Locală a Sectorului 5 ridică mașinile abandonate

Mașinile abandonate sau fără stăpân ce ocupă străzile și locurile de parcare din Sectorul 5, vor fi ridicate de către Direcția Generală de Poliție Locală, conform cu prevederile Legii 421/2002, anunța Primăria Sectorului 5 în iulie.

Bucureștiul este plin de mașini pe care nu le mai folosește nimeni, care stau și ruginesc în parcări sau pe domeniul public. Sunt sute de astfel de vehicule prin tot orașul, iar prezența lor încurcă traficul și așa extrem de aglomerat, se arăta în comunicarea Primăriei Sectorului 5.

 

Îți recomandăm și:

Cookies