VIDEO | Lolrelai, vloggeriță din București, fiică de profesori: Mama și tata au murit săraci, cu datorii la bănci. Le-am plătit eu, în 3 ani de TikTok

30 mai 2023
332 Afișari
VIDEO | Lolrelai, vloggeriță din București, fiică de profesori: Mama și tata au murit săraci, cu datorii la bănci. Le-am plătit eu, în 3 ani de TikTok
VIDEO | Lolrelai, vloggeriță din București, fiică de profesori: Mama și tata au murit săraci, cu datorii la bănci. Le-am plătit eu, în 3 ani de TikTok | Sursă foto: Facebook

Greva profesorilor a împărțit oamenii în două tabere, cei care susțin această inițiativă și cei ce îi blamează pe dascăli pentru întreruperea orelor de curs. În acest context, vloggeriță Lolrelai din București, fiica a doi profesori, a transmis un mesaj prin care povestește viața părinților săi și exprimă că susține protestele.

Vloggerița Lolrelai susține protestul cadrelor didactice

Influencerița Ștefania Costache, cunoscută pe TikTok sub numele de Lolrelai, a anunțat că susține protestul cadrelor didactice din România. Aceasta a povestit experiența trăită de părinții săi, ambii lucrând în sistemul educațional.

Lolrelai a povestit că părinți săi au atins cel mai înalt grad în meseriile pe care le aveau. Cu toate astea, au ajuns la vârsta de pensionare fără să reușească să își achite creditele la bănci. Datoriile avute de mama și de tatăl acesteia au fost achitate de ea.

Mama a fost învățătoare și tata profesor! Ambii au atins cel mai înalt grad in meseria lor si ambii au prins pensia cu credite la bănci pe care am reușit să le închid eu făcând tiktok!

Nu știu dacă realizați cât de absurdă și tristă este fraza asta! Părinții mei, care au educat sute de copii, au murit săraci și datori la bănci după o carieră de succes, transmite Ștefania Costache.

Influencerița a povestit și că situația materială a familie nu a fost una bună nici în perioada când ea era copil. Părinții săi nu își puteau permite foarte multe din salariile lor de profesori. Ștefania Costache a mai spus că, dacă nu ar fi fost singurul copil, banii nu ar fi fost suficienți nici pentru mâncare.

Pentru a îmi cumpăra primul telefon când am împlinit 14 ani, părinții mei intelectuali, și-au amanetat verighetele. La bănci erau deja datori vânduți pentru un apartament cu 2 camere, nu vreo vilă sau casă de vacantă!

Cel mai des lucru auzit de la părinții mei era „Nu avem bani” și cel mai trist lucru era că nu mă mințeau, chiar dacă așa credeam. Eram singurul lor copil și nu puteam crede că niște profesori, pe care toată lumea îi respectă, chiar sunt săraci.

La urma urmei erau deștepți și pe mine mă învățaseră că „dacă am carte, am parte”, că „am nevoie de școală” și că „dacă vrei să devii cineva în viață trebuie să înveți bine”. Îmi dădea cu virgulă cum ei, care clar au învățat bine și îi învață și pe alții de bine, sunt săraci totuși. Am subliniat că eram singurul copil, căci dacă părinții mei profesori ar fi avut doi copii, probabil nici mâncarea nu ne ajungea din salariul lor.

Fata a mai povestit că, după moarte părinților săi, ea a fost cea care a achitat datoriile la bănci și a scos verighetele de la amanet. Ștefania Costache a strâns banii necesari în trei ani, prin intermediul platformei TikTok.

Mi-a luat 3 ani de TikTok și „cerut trandafiri” pentru a face ce nu ar fi reușit profesorii mei dragi în 20 de ani, pentru a scăpa de datorii și a renova casa.

Ștefania Costache a făcut publică și o scrisoare primită de mama sa din partea Gabrielei Firea, în vremea când aceasta ocupa funcția de primar general al Municipiului București:

Scrisoare primită de mama Ștefaniei Costache
Scrisoare primită de mama Ștefaniei Costache | Sursă foto: Facebook-Ștefania Costache

Zeci de mii de profesori au ieșit în stradă marți, 30 mai

În cadrul protestului ce are loc marți, 30 mai 2023, în București se estimează că iau parte aproximativ 20.000 de cadre didactice.

Orarul protestului, traseul marșului dar si restricțiile de trafic ce au fost instituite de către Brigada Rutieră București pot fi consultate în cardul articolului:

Profesorii se află la acest moment în grevă și cer majorarea salariilor. De asemenea, cadrele didactice doresc ca măsura să fie luată până la finalul anului. Se dorește ca salariul unui profesor debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu de economie.

Sindicatele din Educație au anunțat că își doresc să aibă și o întâlnire cu președintele României, Klaus Iohannis, solicitând acestuia să își exercite rolul de „mediator între stat și societate pentru a obține din partea Executivului soluții reale și imediate pentru sistemul de învățământ”.

Cookies