Rareș Hopincă a vorbit despre cea mai mare problemă din Sectorul 2: lipsa locurilor de parcare. Primarul Sectorului 2 a fost întrebat „ce se mai aude de parcări” și a decis să răspundă, public, prin intermediul unui clip video.
Edilul a spus că, din păcate, în ultimii ani, locurile de parcare au fost diminuate prin stâlpișori și tot felul de metode, nepotrivite, care au blocat spațiul public. Amintim că, în mandatul lui Radu Mihaiu, pe străzile din Sectorul 2 au fost montați foarte mulți stâlpișori, astfel încât șoferii să nu mai poată parca neregulamentar, iar pietonii să fie în siguranță.
Un cetățean l-a întrebat pe primarul Sectorului 2 „ce se mai aude cu parcările”, în condițiile în care oamenii nu au pe unde parca regulamentar și sunt amendați:
Cu parcările ce se mai aude? Suntem obligați să parcăm pe unde apucăm, și pe trotuare, și primim amenzi. Cum ne ajutați?
Rareș Hopincă a decis să răspundă acestor întrebări prin intermediul unui clip video, iar clipul a fost încărcat pe pagina de Facebook.
Lipsa locurilor de parcare este cea mai mare problemă a Sectorului 2. Mulți dintre voi mi-ați spus că nu aveți unde să parcați mașina, nici lângă bloc, nici la serviciu. Este o mare problemă.
Din păcate, în ultimii ani, în loc să se crească numărul de locuri de parcare, acestea au fost diminuate prin stâlpișori și alte metode, cred eu, nepotrivite, de blocare a spațiului public.
Edilul spune că, de când a preluat mandatul, au fost somate peste 1.500 de vehicule abandonate pe spațiul public. Această procedură durează jumătate de an, iar după ce trec cele 6 luni vor fi ridicate aceste mașini abandonate pe stradă.
De când sunt primarul Sectorului 2, am somat peste 1500 de vehicule abandonate pe spațiul public. Procedura durează 6 luni de zile, dar după aceste 6 luni care vor începe să curgă din martie, începem să ridicăm mașinile abandonate de pe spațiul public.
După cum ați văzut, deja ridicăm mașinile care fie sunt abandonate, fie staționează nelegal pe domeniul public. Ne concentrăm pe stațiile de autobuz, pe intrările în unitățile de învățământ, pe trecerile de pietoni, acolo unde parcarea este absolut interzisă.
Rareș Hopincă mai spune că pietonii trebuie să fie protejați. De asemenea, edilul spune și că administrația de sector trebuie să asigure și locuri de parcare pentru cei care preferă să circule cu mașinile.
Primarul Sectorului 2 a ținut să anunțe că acum se lucrează la 3 proiecte mari de parcări rezidențiale supraetajate, iar acestea vor rezolva problemele în cele mai aglomerate zone din S2. Totodată, administrația de sector lucrează și la reconfigurarea spațiului public, iar aceste proiecte vor duce și ele la creșterea numărului de locuri de parcare rezidențiale.
Trebuie să protejăm pietonii, trebuie să asigurăm și locuri de parcare pentru persoanele care preferă acest mijloc de transport. Uneori e greu, dar în acest moment lucrăm la 3 proiecte mari de parcări rezidențiale supraetajate care să rezolve problemele, măcar punctual, în zonele cele mai aglomerate ale sectorului.
În paralel, lucrăm și la reconfigurarea spațiului public, prin proiecte la orizontală, care vor duce la creșterea numărului de locuri de parcare rezidențiale.