VIDEO | La mulți ani, Berceni (ori îți place, ori te temi)! Acum 59 de ani, nașterea cartierului era anunțată la gazetă

05 apr. 2023
7338 Afișari
VIDEO | La mulți ani, Berceni (ori îți place, ori te temi)! Acum 59 de ani, nașterea cartierului era anunțată la gazetă
Acum 59 de ani, nașterea cartierului Berceni era anunțată la gazetă | Foto: Facebook-Daniel Băluță/arhiva MMB

La mulți ani, bercenari! La mulți ani, Berceni! În urmă cu 59 de ani, în cel mai titrat ziar al vremurilor de atunci, era publicat articolul care anunța că în București apare un nou cartier în zona de sud.

La mulți ani, Berceni (ori îți place, ori te temi)!

Urarea a fost făcută de primarul Sectorului 4:

La mulți ani cartierului Berceni! La mulți ani, bercenari!

Daniel Băluță amintește într-o postare pe Facebook că, astăzi, 5 aprilie, se împlinesc 59 de ani de la:

momentul apariției, în cel mai titrat ziar al vremurilor de atunci, a unui articol despre ceea ce urma să devină Berceniul nostru de astăzi.

Așadar, în București apărea un nou cartier în zona de sud. Inițial, cartierul Berceni a fost proiectat pentru doar 15.000 de apartamente. În plan erau gândite si două magazine alimentare, o piață, școală, dispensar, telegraf, dar avea și un cinematograf cu o capacitate de 650 de locuri.

noul cartier Berceni avea să devină peste ani sufletul comunității sectorului nostru.

Muzeul Municipiului București a pus la dispoziția Primăriei Sectorului 4 mai multe imagini de arhivă de la acea vreme. Daniel Băluță îi invită pe bucureșteni să urmărească clipul video și păstreze în inimă, pentru totdeauna, nostalgia acelor vremuri frumoase.

Vă invit să urmărim împreună câteva fotografii unicat de la acea vreme, puse la dispoziție de către Muzeul Municipiului București și să păstrăm în inima noastră, pentru totdeauna, nostalgia acelor frumoase vremuri.

VIDEO

Berceni nu este doar un cartier vechi din București, este o legendă în sine. Aici a fost inaugurat în 1975 Palatul Național al Copiilor și Șoimilor Patriei.

Tot în Berceni, în perioada interbelică, pe Dealul Piscului – Valea Plângerii, exista o pârtie de schi, luminată noaptea. Aici veneau bucureștenii care locuiau pe Calea Victoriei. Se organizau concursuri și exista chiar și o cabană pentru recreere.

Noi ne oprim cu povestea, dar mai multe poți să citești aici: Berceni, “ori îți place, ori te temi”, cel mai mândru cartier din București. Normal, doar e singurul din oraș care a avut o mică stațiune de schi!

PS La mulți ani, Berceni! Să trăiești și să înflorești în acest București.

Cookies