VIDEO | L-au blocat și l-au forțat să întoarcă mașina. Reacția șoferilor în fața unei mașini care circula pe contrasens pe DN1, lângă București

28 ian. 2022
5067 Afișari
VIDEO | L-au blocat și l-au forțat să întoarcă mașina. Reacția șoferilor în fața unei mașini care circula pe contrasens pe DN1, lângă București

Un șofer care mergea pe contrasens a fost blocat de ceilalți șoferi, în trafic. Scena a avut loc joi, pe DN 1, aproape de Capitală.

Un şofer a fost filmat mergând pe contrasens, pe DN1, lângă Capitală. Ceilalţi şoferi au reacționat prompt, au format un baraj de mașini pentru a-l determina să întoarcă și să meargă în sensul corect.

Unul dintre şoferii care au fost de faţă a filmat incidentul şi l-a postat pe TikTok, iar videoclipul a ajuns şi la poliţiştii din Ilfov, scrie Digi 24.

Autorităţile au identificat proprietarul maşinii care mergea pe contrasens şi l-au chemat la secţie ca să afle cine se afla la volanul autoturismului. Şoferul care a mers pe contrasens riscă să rămână fără permis patru luni, conform noilor modificări la Codul Rutier intrate în vigoare joi.

Sursa Video: TikTok

Guvernul a modificat, joi, Codul Rutier prin ordonanță. Se prevăd amenzi de până la 725 de lei și suspendarea permisului celor ce claxonează sau dau flash-uri pentru ca șoferii din față să elibereze banda. Cei care merg pe banda de urgență riscă amenzi de 2.900 de lei.

Este pedepsit aspru mersul înapoi: suspendarea dreptului de a conduce timp de 120 zile pentru executarea pe autostradă a manevrelor de întoarcere sau mers înapoi.

 

Cookies