VIDEO | Japcă în parcare, în centrul Bucureștiului. Un șofer a plătit parcarea prin SMS, după care s-a pomenit cu un „domn” care îi cere alți bani

04 nov. 2022
82117 Afișari
VIDEO | Japcă în parcare, în centrul Bucureștiului. Un șofer a plătit parcarea prin SMS, după care s-a pomenit cu un
Japcă în parcare, în centrul Bucureștiului. Un șofer a plătit parcarea prin SMS, după care s-a pomenit cu un domn care îi cere alți bani / Sursă foto: cititor b365.ro

Pe fondul nevoii oamenilor de a parca mașina atunci când merg în centrul Bucureștiului a apărut o adevărată mafie a falșilor parcagii. Respectivii le cer bani șoferilor, cu toate că locurile aparțin Primăriei.

Asta a pățit și un cititor al B365, seara trecută, după ce a lăsat mașina parcată în Piața Națiunile Unite. Cu toate că șoferul plătit prin SMS contravaloarea parcării, atunci când s-a dat jos din mașină, un bărbat a venit la el sa-i ceară alți bani.

Japcă în parcare, în centrul Bucureștiului

Cititorul a povestit că joi seară a mers împreună cu soția si copilul de 4 ani în centrul orașului pentru a lua cina la un local din Centrul Vechi. În jurul orei 19:20, acesta a parcat mașina în parcajul Primăriei Municipiului București din Piața Națiunile Unite.

Imediat după ce a oprit mașina, bucureșteanul a achitat parcarea printr-un SMS. Cu toate astea, când a coborât din vehicul a fost abordat de un bărbat care pretindea alți bani pentru parcare.

Am refuzat să îi ofer bani, motivând faptul că deja am plătit staționarea către PMB prin SMS și nu sunt obligat să îi dau bani.

Individul a insistat să îi dau bani pe un ton amenințător, arătându-mi pumnul. Spunând că este zona lui și trebuie să încaseze bani, altfel “vezi tu ce pățești”, a transmis cititorul pe adresa redacției.

„M-am panicat și am sunat imediat la 112”

De frică, bărbatul amenințat a sunat la 112 pentru a cere ca un echipaj al DGPMB să se prezinte la locul incidentului. Cu toate astea, parcagiul nu a fost impresionat de apelul la 112.

„Suni degeaba, ce crezi că îmi face.”

Nu a fost nevoie să aștepte foarte mult deoarece chiar în acele momente, un echipaj aflat în patrulă a trecut prin zona respectivă. Șoferul le-a cerut ajutorul polițiștilor pentru că bărbatul care pretindea bani de la el nu înceta să îl amenințe.

De teamă că individul ar putea să îl atace, bucureșteanul a început să filmeze. Iată filmarea trimisă de cititor pe adresa redacției (Atenție! Limbaj explicit):

Japcă în parcare, în centrul Bucureștiului / Sursă video: Cititor B365.ro

După aceea individul s-a dus la polițistul local cu care părea a se cunoaște bine și i-a spus “I-al mă de aici.”, a mai declarat cititorul.

La scut timp, la fața locului s-au prezentat două echipaje ale poliției naționale. Aceștia au constatat cele întâmplate.

Ulterior, atât falsul parcagiu, cât și bărbatul care a sunat poliția au mers la Secția 17 de poliție. A fost depusă și o plângere penală pentru amenințare și ultraj contra bunelor moravuri.

Nu este pentru prima dată când bucureștenii întâmpină probleme cu falșii parcagii din oraș.

În luna octombrie 2022, Poliția Locală anunța că peste 50 de persoane ce pretindeau bani pentru parcare au fost amendate. Cu toate că sunt sancționați, nu par să renunțe la această activitate.

Cookies