VIDEO | Jaf în București: Trei bărbați, ajutați de șoferul unui camion care transporta haine către un mall din S3, au furat marfă în valoare de 50.000 de lei. Polițiștii i-au prins în flagrant

09 aug. 2023
406 Afișari
VIDEO | Jaf în București: Trei bărbați, ajutați de șoferul unui camion care transporta haine către un mall din S3, au furat marfă în valoare de 50.000 de lei. Polițiștii i-au prins în flagrant
VIDEO | Jaf în București: Trei bărbați, ajutați de șoferul unui camion care transporta haine către un mall din S3, au furat marfă în valoare de 50.000 de lei. Polițiștii i-au prins în flagrant. Sursa foto: Captură Facebook/ știripesurse.ro

Trei bărbați au făcut o înțelegere cu șoferul unui camion și au furat mai multe articole de îmbrăcăminte, în valoare de 50.000 de lei. Nici nu au apucat să fugă cu marfa furată, că au și fost prinși de către polițiști.

Șoferul de TIR s-a întâlnit cu cei trei bărbați într-o benzinărie

Poliția Capitalei a transmis într-un comunicat că, în noaptea de 7 spre 8 august, în jurul orei 04:30, au fost prinși în flagrant trei bărbați care au jefuit un camion cu articole vestimentare.

Potrivit informațiilor transmise, bărbații aveau vârste cuprinse între 23 și 31 de ani.

Articolele de îmbrăcăminte erau destinate unui mall din Sectorul 3.

Se pare că șoferul camionului ar fi făcut o înțelegere cu cei trei bărbați și, după ce ar fi ridicat marfa dintr-un depozit situat în Ilfov, ar fi mers la o benzinărie, unde s-ar fi întâlnit cu aceștia.

Doi dintre cei trei bărbați ar fi pătruns în compartimentul în care se aflau bunurile. Astfel, au avut acces la ele și le-a fost mai ușor să fure.

În timp ce camionul se deplasa spre destinație, cei doi ar fi desfăcut mai multe colete cu marfă și ar fi sustras din interiorul acestora aproximativ 400 de obiecte vestimentare, bunuri pe care le-ar fi încărcat în saci.

Din cercetări, s-a stabilit și faptul că, pe tot traseul până la destinație, autocamionul a fost însoțit de un autoturism condus de al treilea bărbat.

În momentul în care camionul a ajuns în zona magazinului, șoferul autocamionului ar fi oprit pe o stradă, iar bănuiții ar fi mutat sacii în autoturism, după care au plecat.

Nu a durat mult până când polițiștii i-au oprit în trafic. La un control efectuat, autoritățile au găsit bunurile sustrase de cei trei bărbați.

Prejudiciul a fost recuperat integral și predat persoanei vătămate

Poliția Capitalei a mai informat că prejudiciul, în valoare de 50.000 de lei, a fost recuperat integral și predat persoanei vătămate.

De asemenea, în urma cercetărilor, s-a stabilit că, în zilele de 27 iulie și 1 august 2023, bărbații de 23, 27 și 31 de ani ar fi furat articole vestimentare în valoare de aproximativ 40.000 de lei, în timp ce acestea erau transportate de la același depozit la diferite centre comerciale din București.

Cei patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Secția 12 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” au mai transmis polițiștii.

Cookies