VIDEO | Intrarea în Pasajul Unirii, semnalizată suplimentar de PS4. Noi marcaje pe asfalt și pe stâlpi pentru a anunța limita de înălțime

10 nov. 2022
481 Afișari
VIDEO | Intrarea în Pasajul Unirii, semnalizată suplimentar de PS4. Noi marcaje pe asfalt și pe stâlpi pentru a anunța limita de înălțime
Captură video Facebook Daniel Băluță

Măsuri de siguranță suplimentare la Pasajul Unirii au fost luate de Primăria Sectorului 4, după cel puțin 4 incidente care au avut loc în această zonă cu vehicule de gabarit mare care au rămas blocate. Anunțul a fost făcut de primarul Daniel Băluță pe Facebook, iar edilul atașează și un video în care se văd noile marcaje.

”Am realizat marcaje de mari dimensiuni pe asfalt, pe benzile de circulație corespunzătoare intrării în tunelul rutier, iar pentru șoferii care nu sunt atenți la semnele de circulație care limitează înălțimea autovehiculelor, specialiștii au montat un nou ansamblu de avertizare înainte de porțile de gabarit.”, a spus Băluță.

Este vorba despre un cadru metalic, prevăzut cu un sistem de atenționare, menit să îi avertizeze pe conducătorii vehiculelor cu gabarit mare că urmează o zonă cu limitări de înălțime.

Mai mult, în afara acestor sisteme noi montate, șoferii vor fi informați și atenționați în privința limitei de înălțime din zonă și prin intermediul aplicației de navigație, WAZE, care transmite, în momentul de față, atât un avertisment grafic referitor la limita de înălțime de 3,5 metri a porților gabaritice, cât și un semnal sonor.

Mai multe camioane și TIR-uri au rămas prinse în porțile de limitare a vitezei sau chiar în pasajul Unirii după ce acesta a fost redeschis circulației de la începutul lunii septembrie.

Îți recomandăm și:

Cookies