VIDEO | Intersecția de la Eroii Revoluției, pe timpul nopții, văzută din dronă. „Poarta Eroilor” este în centru

26 mai 2024
850 afișări
VIDEO | Intersecția de la Eroii Revoluției, pe timpul nopții, văzută din dronă. „Poarta Eroilor” este în centru
VIDEO | Intersecția de la Eroii Revoluției, pe timpul nopții, văzută din dronă. „Poarta Eroilor” este în centru. Sursa foto: captură video Daniel Băluță/Facebook

Primarul Sectorului 4 a publicat pe pagina de Facebook un clip video cu intersecția de la Eroii Revoluției, în timpul nopții, văzută din dronă.

În centrul intersecției este „Poarta Eroilor”, tunelul metalic prin care trec tramvaiele în zonă.

Intersecția de la Eroii Revoluției

Daniel Băluță și-a început ziua cu un mesaj pe pagina de Facebook. Primarul Sectorului 4 a ținut să laude intersecția de la Eroii Revoluției, zona care până de curând a fost detestată de toți șoferii care treceau prin zonă, din cauza lucrărilor de reamenajare care s-au făcut aici.

Edilul spune că interesecția este curată, ordonată și aerisită și a ținut să publice și un clip video de aici, din timpul nopții, filmat cu drona.

În centrul intersecției se află „Poarta Eroilor”, amplasată într-o zonă simbolică pentru Capitală, cu 3 monumente circumscrise patrimoniului național:  Cimitirul Șerban Vodă – Bellu, Cimitirul Eroii Revoluției 1989 și Cimitirul Evreiesc.

Curată, ordonată și aeristă!
Așa arată, pe timpul nopții, intersecția de la Eroii Revoluției, recent reabilitată!, a transmis Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, într-o postare pe Facebook.

VIDEO

Toată reamenajarea zonei a costat 25,2 milioane de euro, din care „Poarta Eroilor” a costat 5,3 milioane.

Despre rolul acestui tunel cu aripi metalice, administrația locală spune că:

Cât privește funcționalitatea construcției, aceasta susține linia de contact (catenara) a tramvaielor, care a fost modernizată în totalitate și încadrează stația de transport public într-un ansamblu armonios vizual-arhitectural.

Accesul bucureștenilor către această stație de transport public va fi realizat prin intermediul pasajului pietonal subteran (construcția lui fiind începută în urmă cu 14 ani și a fost abandonată până la momentul luării în administrare de către Sectorul 4, când se afla la un pas de prăbușire), explică PS4.

Pasajul a fost pus în siguranță, a fost modernizat și interconectat cu stația de metrou Eroii Revoluției și cu noua stație de tramvai din centrul intersecției. Astfel, pietonii au un traseu separat de cel al mașinilor.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies