VIDEO | Inspecția periodică la Lotul 3 Sud al A0 – Autostrada București. Dacă se lucrează și sâmbăta și duminica, chiar și noaptea, ar putea fi gata anul acesta, spune Scrioșteanu

25 mart. 2024
11216 Afișari
VIDEO | Inspecția periodică la Lotul 3 Sud al A0 - Autostrada București. Dacă se lucrează și sâmbăta și duminica, chiar și noaptea, ar putea fi gata anul acesta, spune Scrioșteanu
Sursa foto: captură video Irinel Ionel Scrioșteanu/Facebook

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a mers duminică pe Lotul 3 Sud al A0 – Autostrada București, într-o nouă vizită neanunțată. Scrioșteanu s-a plimbat aproape o oră pe șantier și a oferit informații despre stadiul lucrărilor.

Însă cel mai important, a spus că lucrările pot fi gata până la sfârșitul acestui an, doar dacă se păstrează ritmul alert: inclusiv sâmbăta și duminica, dar și pe timpul nopții (așa cum au fost montate niște grinzi săptămâna trecută).

O nouă vizită neanunțată pe Lotul 3 Sud al A0

Duminică, 24 martie, la ora 10:00, secretarul de stat în Transporturi a mers într-o nouă vizită neanunțată pe șantierul de la Lotul 3 Sud al A0, acolo unde există întârzieri.

După cum am spus, merg săptămânal pe șantierul Lotului 3 Sud al Autostrăzii Bucureștiului A0, pentru a verifica evoluția lucrărilor, dar și pentru a presa și sprijini, totodată, antreprenorul în finalizarea acestui lot de autostradă, a spus Irinel Ionel Scrioșteanu într-o postare pe Facebook.

Scrioșteanu a filmat lucrările și a oferit informații despre șantierul din partea cu A1 spre Bragadiru, unde va fi joncțiunea cu Lotul 2, dat în trafic la sfârșitul anului 2023.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a văzut că se lucrează și în zilele de weekend și spune că dacă se păstrează acest ritm alert, sunt șanse mari ca Lotul 3 Sud al A0 să poată fi gata până la sfârșitul anului și să fie dat în trafic.

Amintim că acest lot face legătura între DN6 (zona Bragadiru-Cornetu) și A1 (zona localităților Ciorogârla-Dragomirești, inclusiv nodul rutier dintre A0 și A1) și are o lungime de 18 km. Termenul inițial pentru finalizarea lucrărilor a fost aprilie 2024, însă există întârzieri.

Informații despe stadiul lucrărilor

Bună dimineața! După cum cred că deja v-ați dat seama, sunt la viitorul nod rutier dintre A0 și A1, aici unde vă comunicam acum o săptămână și câteva zile, că a început montarea grinzilor…la pasajul principal peste A1.

După cum ați văzut, cele două secțiuni stânga-dreapta A1 au grinzile montate. Toate cele 12 grinzi au fost montate, iar breteaua de pe partea stângă, sensul de mers București-Pitești, a fost asfaltată. Urmează asfaltarea celeilalte bretele, de pe partea dreaptă, în așa fel încât să se devieze traficul în această zonă pentru a se permite montarea tablierului metalic pe deschiderea centrală a pasajului.

Am preferat să vin astăzi, duminică…să mergem împreună, măcar o parte din șantier, să vedem ce s-a mai lucrat în ultima perioadă și cum au evoluat lucrurile.

Vin săptămânal pe acest șantier, săptămâna asta am preferat să vin duminică. După cum vedeți, aici au început să aducă predalele pentru a fi montate peste tablierul metalic la pasajul pe care tocmai l-ați văzut.

Mergem pe corpul autostrăzii, sensul de la A1 spre Bragadiru, unde ar trebui să fie joncțiunea cu Lotul 2 pe care l-am dat în trafic în luna decembrie. După cum vedeți, au un deopozit de balast, pe care îl folosesc la umpluturi. Aici este un pasaj care asigură continuitatea drumului județean peste autostradă. Săptămâna trecută nu erau grinzile montate, după câte știu, sunt 36 de grinzi la acest pasaj.

Dacă mai țineți minte, la ultima sau penultima comunicare, vă spusesem că au adus grinzile aici în șantier. Macaraua este încă pe poziție. Să mergem mai departe…în față a început procedura de montare a grinzilor, acum aproximativ 3 săptămâni. (…)

Practic, nu mai este mult de lucru la corpul autostrăzii. După cum vedeți, se lucrează la relocarea utilităților, sunt acolo și țevi și cabluri și aici este și o linie de joasă tensiune și o linie de medie tensiune care trebuie relocată. Aici e intersecția cu un drum care va surpratraversa strada.

Avem un nou tronson pe care s-a așternut balastul stabilizat, cel de-al treilea tronson de acest fel.

Niciodată nu anunț vizita mea în șantier. Atunci când vin în cursul săptămânii merg la organizarea de șantier fără să anunț și îi iau pe cei care sunt responsabili cu mine în șantier, de la un capăt la celălalt, pentru a și discuta dacă sunt sau nu sunt probleme. Discut și cu subantreprenorii, la fel, să vedem dacă sunt probleme, dacă au fost plătiți, dacă au probleme la aprovizionare și discut chiar și cu o parte din muncitorii pe care îi întâlnesc în șantier, la fel…dacă și-au primit salariile și dacă sunt ceva probleme.

Avem un nou pasaj care trece peste autostradă, văd că și aici au adus deja grinzile, ceea ce e foarte bine. A început deja umplutura, astfel încât să realizeze drumul peste autostradă, văd că și în partea cealaltă. (…)

Și aici se lucrează la canalizarea pluvială. (…) Și aici este pregătit de balast stabilizat. La partea de umpluturi pare că nu mai e foarte mult de lucru, se lucrează în acest ritm și sâmbătă și duminică. Dacă păstrează lucrul pe șantier, cu montare de grinzi chiar și pe timp de noapte, cum s-a întâmplat săptămâna trecută, există șanse să finalizăm anul acesta și să dăm în trafic.

(…) După cum vedeți, și aici s-au finalizat șanțurile pentru colectarea apei pluviale. Acum ne intersectăm cu un drum din localitatea Clinceni și practim intrăm pe ultimul sector al acestei autostrăzi, sectorul care face legătura cu Drumul Național 6, unde și aici se lucrează.

(…) Aceasta este ultima zonă, cu o conductă de gaz care trebuie relocată. Au început lucrul și aici, ceea ce e foarte bine.

(…) Sper ca anul acesta să se poată circula. Mobilizarea să se mențină și să putem merge de la intersecția A1 până la A2, doar pe autostradă. E cel mai important lot de dat în trafic anul acesta…pentru că cele 3 milioane de persoane din regiunea București-Ilfov au neapărat nevoie de acest sector de autostradă pentru a prelua traficul greu, a spus Scrioșteanu.

VIDEO

Te-ar mai putea interesa și: FOTO | Naufragiu în Militari Residence. Un bucureștean ori a parcat și s-a trezit naufragiat, ori a întâlnit în drum o nebănuită Groapă a Marianelor locale

Cookies