VIDEO | Incredibil accident în București, la intersecția Colțea. Un tânăr cu BMW a ”sărit” 3 benzi și a ajuns pe trotuar. Era să calce un polițist și un pieton

19 ian. 2023
521 Afișari
VIDEO | Incredibil accident în București, la intersecția Colțea. Un tânăr cu BMW a ”sărit” 3 benzi și a ajuns pe trotuar. Era să calce un polițist și un pieton
Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov/Facebook

Imaginile acestui accident produs în București, în centru, la intersecția Colțea, au fost surprinse de un membru al comunității de Facebook Infotrafic București și Ilfov și publicate, apoi, pe site-ul Infotrafic România.

Imaginile arată cum șoferul mașinii galbene, un BMW condus de un tânăr de 22 de ani, care circula pe bulevarul I. C. Brătianu, pierde controlul mașinii la intersecția Colțea, care era dirijată de un polițist de la Brigada Rutieră pe lângă care trece, practyic, milimetric, apoi lovește un scuar, ajunge pe trotuar și se oprește în zid.

Din fericire, un pieton care era exact pe traiectoria mașinii scăpate de sub control sesizează perfect și la timp pericolul și o rupe la fugă. Iese din raza de pericol în ultima fracțiune de secundă, apoi se dezechilibrează și cade pe trotuar.

VIDEO | Momentul în care mașina iese de pe bulevard și ajunge pe trotuar

Accidentul a fost filmat de camera de bord a unui alt șofer.

 

Potrivit Infotrafic România, tânărul care conducea mașina implicată în accidentul de la intersecția Colțea a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ. Șoferul a fost amendat cu 1.160 de lei pentru nerespectarea semnalelor polițistului rutier, precum și pentru nerespectarea regulilor privind schimbarea direcției de mers, dacă prin aceasta s-a produs un accident din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.

De asemenea, polițistul de la rutieră a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile.

În 2021, România era pe primul loc în statisticile UE privind numărul de decese produse în accidente rutiere. acele date arătau că, la nivelul lui 2021, rata deceselor cauzate de accidente rutiere era este de 93 la un milion de locuitori, faţă de 44 cât este media europeană.  

Țările europene cu cea mai mică rată a mortalităţii în accidente rutiere sunt  Norvegia,  Malta și Suedia.

Cookies