VIDEO | Începe construcția școlii din cartierul Greenfield, micul orășel din nordul Bucureștiului în care ajungi și de unde pleci pe o singură stradă

22 mai 2024
683 afișări
VIDEO | Începe construcția școlii din cartierul Greenfield, micul orășel din nordul Bucureștiului în care ajungi și de unde pleci pe o singură stradă
VIDEO | Începe construcția școlii din cartierul Greenfield, micul orășel din nordul Bucureștiului în care ajungi și de unde pleci pe o singură stradă | Sursa foto: Captură ecran - Clotilde Armand/Facebook

Compania care se ocupă de construirea Complexului Educațional Greenfield a început lucrările la fundație, anunță primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Stadiul lucrărilor de la Complexul Educațional Greenfield

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță, pe pagina de Facebook, că a început turnarea fundației la Complexul Educațional Greenfield. Aici se vor construi o școală și o grădiniță.

Constructorul s-a apucat de turnarea fundației pentru o școală și o grădiniță. Am investit în școli în 3 ani jumatăte cât n-au făcut-o toți cei dinaintea mea în 30 ani. 

Pe data de 5 aprilie 2024, edilul anunța că a fost semnat contractul pentru construirea Complexului Educațional din Cartierul Greenfield. Aici se vor realiza o școală, o grădiniță, o sală de sport, o bibliotecă, ateliere de arte/muzică, alei pietonale, spații verzi, spații de joacă și locuri de parcare.

Este prima școală și prima grădiniță publică din acest cartier. Construirea aceestui centru educațional va reduce considerabil aglomerarea celorlalte unități de învățământ din Sectorul 1 și traficul din zonă.

Valoarea estimată a achiziției, potrivit indicatorilor economici votați de Consiliul Local, era de 63.646.084,40 lei fără TVA. Oferta câștigătoare a fost de 53.577.541,34 lei fără TVA.

Suprafața construită a Complexului va fi de 7558 mp din care suprafața utilă totală va fi de 6756,31 mp. În noua clădire vor învăța 150 de preșcolari și 390 de elevi.

Clădirea grădiniței va avea un regim de înălțime de P+1, o suprafață construită desfășurată de 2548,47 mp, din care o suprafață utilă totală de 2297,24 mp. Viitoarea grădiniță a fost prevăzută cu 15 grupe cu un număr total de 150 de preșcolari.

Școala va avea un regim de înălțime de P+2E+Eth, o suprafață construită desfășurată de 5009,53 mp, din care o suprafață utilă de 4459,07 mp. Unitatea de învățământ va avea două corpuri.

Corpul 1 va fi destinat activităților curente de învățământ:

  • săli de clasă,
  • laboratoare,
  • spații administrative.

În corpul 2 vor funcționa:

  • o sală de sport,
  • o bibliotecă,
  • ateliere de arte/muzică.

Viitoarea școală va avea 13 săli de clasă, unde vor veni la cursuri 390 de elevi, precum și 10 cabinete și laboratoare.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies