VIDEO | Încep lucrările de reabilitare și consolidare la Podul Grant. Nicușor Dan: Tramvaiele liniei 41 vor circula pe un singur fir

08 aug. 2023
2472 afișări
VIDEO | Încep lucrările de reabilitare și consolidare la Podul Grant. Nicușor Dan: Tramvaiele liniei 41 vor circula pe un singur fir
VIDEO | Încep lucrările de reabilitare și consolidare la Podul Grant. Nicușor Dan: Tramvaiele liniei 41 vor circula pe un singur fir. FOTO: Agerpres

Nicușor Dan a anunțat marți, 8 august, într-o conferință de presă, că încep lucrările de reabilitare și consolidare la Podul Grant. Municipalitatea reia aceste lucrări după 3 ani de pauză. Lucrările ar trebuie să fie finalizate în 2 ani, iar investiția este de 65 milioane de lei.

Primarul Capitalei a transmis că, pe perioada lucrărilor, tramvaiele liniei 41 vor circula pe pod, dar pe un singur fir. Încă nu se știe dacă circulația rutieră va fi suspendată pe perioada lucrărilor sau dacă șoferii vor circula pe un singur sens, alternativ, însă decizia urmează să fie luată în curând.

Nicușor Dan a mai vorbit și de stadiul celorlalte poduri și pasaje administrate de PMB, dar și de sumele estimate pentru a începe lucrările la cele care se află în categoria „urgență”.

Se reiau lucrările de reabilitare și consolidare la Podul Grant

Bună dimineața! Începem lucrările de reabilitare și consolidare la Podul Grant. După cum știți, ele au fost începute de fosta administrație pe un sens. O să terminăm celălalt sens, bretelele, partea inferioară care nu a fost făcută, lucrări în valoare de 65 milioane de lei.

Pentru acest Pod Grant a fost făcută o expertiză în anul 2017, care a spus că starea sa este nesatisfăcătoare, în zona centrală a lui. Ăsta este motivul pentru care și fosta administrație și noi ne ocupăm de Podul Grant.

A fost atribuit contractul de proiectare și execuție. Valoarea lucrărilor pentru ce facem noi: 65 de milioane de lei, a transmis Nicușor Dan în conferința de presă de marți, 8 august, transmisă și pe pagina sa de Facebook.

Nicușor Dan a susținut o conferință de presă la Podul Grant, marți, 8 august. FOTO: Agerpres
Nicușor Dan a susținut o conferință de presă la Podul Grant, marți, 8 august. FOTO: Agerpres

Până la data de 1 octombrie 2023, lucrările se vor face doar la două bretele care urcă pe pod. De la 1 octombrie, lucrările se vor axa pe partea principală a podului, la structura de rezistență.

Se vor executa lucrări la structura de rezistență a pasajului, va fi reabilitată linia de tramvai, infrastructura rutieră, vor fi refăcute cele 6 bretele de circulație și trotuarul pietonal, a transmis Nicușor Dan pe Facebook.

Cum vor circula tramvaiele liniei 41

Nicușor Dan a explicat că una dintre liniile de tramvai este făcută și acum mai este una de făcut. Lucrările la Podul Grant se fac dinspre Crângași spre Turda – acesta este sensul care va fi refăcut. Tramvaiele liniei 41 vor circula alternativ pe linia cealaltă.

În prezent, Comisia de Circulație analizează dacă mașinile vor circula alternativ pe pod sau dacă va fi închisă circulația rutieră.

CFR ne-a spus să nu lucrăm la tronsonul principal al podului până la 1 octombrie, că e trafic mare către mare, explică Primarul Capitalei.

Un pod și două pasaje din București sunt în categoria „urgență”

Pentru că suntem la subiectul acesta, Administrația Străzilor a finalizat un contract atribuit la sfârșitul anului 2022 pentru expertizarea a 28 de poduri și pasaje pe care municipalitatea le are în administrare. Dintre acestea, în primul rând…există o împărțire normativă în 4 categorii: foarte bună, bună, satisfăcător, nesatisfăcător. Și o categorie „urgență”, acolo unde trebuie intervenit de urgență.

Din aceste 28 de poduri și pasaje, avem 3 care sunt în categoria „satisfăcător”, 3 care sunt în categoria „urgență” și toate celelalte sunt în categoria „nesatisfăcător”.

Cele care sunt în categoria „urgență” sunt Podul Băneasa, cel care traversează lacul (București-Ploiești) și pasajele de la Lujerului și Obor. Pentru acestea va trebui să intervenim în perioada următoare, lucrările pentru cele două pasaje sunt de ordinul (estimativ) 50 de milioane de lei/fiecare. Pentru Podul Băneasa, undeva la 20 de milioane de lei, a explicat Primarul Capitalei.

VIDEO

Cookies