VIDEO | Încă un trotuar din București pe care mașinile circulă ca pe șosea. Pietoni în pericol pe „Banda Trotuar” de pe Bd. Basarabia

27 dec. 2022
6285 Afișari
VIDEO | Încă un trotuar din București pe care mașinile circulă ca pe șosea. Pietoni în pericol pe „Banda Trotuar” de pe Bd. Basarabia
VIDEO | Încă un trotuar din București pe care mașinile circulă ca pe șosea. Pietoni în pericol pe „Banda Trotuar” de pe Bd. Basarabia. Sursa foto: Captură YouTube/ nen3i

Sunt șoferi în București care stau zeci de minute în coloană, dar sunt și șoferi care decid să fenteze coloana și să „taie” aglomerația chiar pe trotuar. Bd. Basarabia din Sectorul 2 a ajuns să aibă și „Banda Trotuar” pentru conducătorii auto, iar pietonii sunt puși în pericol.

„Banda Trotuar” de pe Bd. Basarabia

Șoferii au început să invadeze, la propriu, trotuarele din București, nu doar cu parcarea neregulamentară a mașinilor. Tot mai des, mașinile au ajuns să circule pe trotuare exact ca pe șosea.

Un cititor B365.ro a trimis pe adresa redacției mai multe filmări ce sunt încărcate pe canalul său de YouTube. Bucureșteanul circulă cu bicicleta pe trotuarul de pe Bd. Basarabia din Sectorul 2, iar în drumul său întâlnește mai mulți șoferi care circulă, fără nicio grijă, tot pe trotuar. Șoferii apelează la „Banda Trotuar” pentru că vor să depășească coloana de mașini de la intersecția Basarabia cu Câmpia Libertății.

„Voiam să vă arăt câteva filmări făcute pe bd Basarabia, tot în sectorul 2 unde și acolo șoferii merg pe trotuar pentru a depăși coloana de mașini de la intersecția Basarabia cu Câmpia Libertății”, transmite A.P.

Filmările au fost încărcate pe YouTube în aprilie și iulie 2022.

VIDEO

„(…) Ăsta se uită la mine, mă vede că vin, iese, că așa e el învățat…se crede pe stradă. Ia uite cum stau băieții aici, au făcut coloana pe trotuar

„Uite ce viteză are ăla, ce s-a depărtat de mine. Încerc să mă țin după el, dar nu pot (…)”

Pietonii care merg pe trotuarul de pe Bd. Basarabia sunt puși în pericol în fiecare dimineață. Mașinile circulă cu aproximativ 50 de kilometri pe oră pe „Banda Trotuar”.

„Puteți merge în orice dimineață pe bd Basarabia să vedeți cum se circulă pe trotuar punând în pericol pietonii, pentru că nu circulă încet, nu. Se merge cu 50km\h+ pe trotuar”, transmite cititorul A.P.

Cookies