VIDEO Inaugurare pe Centura Capitalei. Pasajul de la Mogoşoaia se deschide circulaţiei joi, pe 30 septembrie, mai devreme de termenul final

28 sept. 2021
715 afișări
VIDEO Inaugurare pe Centura Capitalei. Pasajul de la Mogoşoaia se deschide circulaţiei joi, pe 30 septembrie, mai devreme de termenul final

Pasajul de la Mogoșoaia va fi inaugurat mai devreme decât termenul prevăzut în contract. Punerea în circulație a fost solicitată în primăvară constructorului austriac Strabag, de către fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Pasajul Mogoșoaia de pe Centura Capitalei va deveni circulabil începând de joi, 30 septembrie. De altfel, nu va fi o recepţie finală ci o „punere în circulaţie”, pentru că lucrările de finisaje vor continua sub trafic.

Lucrările pentru construirea pasajului de la Mogoşoaia cu o lungime totală de 800 de metri au început în aprilie 2020, iar costul investiţiei este de 33 de milioane lei.

Lucrarea se termină cu șase luni mai devreme, la cererea fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, care a cerut constructorului Strabag din Austria să încheie lucrarea la 1 octombrie.

„E o lucrare nu prea complicată. Din păcate cine a lansat licitaţia în 2017- 2018 a pus un termen de 2 ani. M-am întâlnit săptămâna aceasta cu conducerea Companiei Strabag (Austria) şi le-am spus că îşi strică renumele. Dacă s-ar lucra intens, n-ai ce alege în 4 luni, acolo. E o companie cu renume, unul dintre cei doi mari constructori din Austria. Vreau să le şi mulţumesc public, mi-au dat termen ferm de finalizare 1 octombrie”, a anunțat în mai, la Europa FM, fostul ministru, Cătălin Drulă.

Secretarul de stat în ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu a confirmat că antreprenorul va respecta termenul asumat de 1 octombrie.

Pasajul Mogoșoaia este singurul pod din cele cinci aflate în lucru care va fi inaugurat, scrie Economedia.

Pasajele de la Domneşti, Berceni şi Popeşti – Leordeni (Olteniţa) care se construiesc ca sensuri giratorii suspendate vor fi deschise în 2022, în timp ce pentru podul de la Cernica, parte din contractul de modernizare DN 2 – A2, lucrările sunt la aproximativ 10% după mai bine de un an şi jumătate de la deschiderea şantierului.

Video: şantierul de la Mogoşoaia

Cookies