VIDEO | În curând se va turna beton pe Pasajul Metalurgiei. Au fost montate ultimele predale

15 feb. 2023
2702 afișări
VIDEO | În curând se va turna beton pe Pasajul Metalurgiei. Au fost montate ultimele predale
Noi imagini de la Pasajul Metalurgiei. Daniel Băluță: „Am montat ultimele predale” | Sursă foto: Captură Facebook-Daniel Băluță

Primarul Daniel Băluță le-a transmis bucureștenilor care este stadiul lucrărilor ce sunt efectuate la Pasajul Europa Unită (zona Metalurgiei). Edilul a anunțat că acesta începe să prindă contur.

Stadiul lucrărilor la Pasajul Metalurgiei din Sectorul 4

Primarul Sectorului  4, Daniel Băluță, a anunțat prin intermediul unei postări făcute pe pagina sa de Facebook că Pasajul Europa Unită începe ușor, ușor să prindă contur. Lucrările sunt tot mai aproape de finalizare.

Edilul a anunțat că au fost deja montate ultimele predale ale pasajului, adică plăcile care formează căile de rulare. De asemenea, Daniel Băluță a transmis și care sunt următorii pași ai execuției. Astfel că, peste acestea plăci se vor turna:

  • Un strat de beton,
  • Două straturi de hidroizolație,
  • Două straturi de asfalt.

Primarul a publicat și un videoclip în care se poate observa evoluția lucrărilor. Iată imaginile postate pe Facebook:

Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură

Pasajul Europa Unită, sau Metalurgiei așa cum este cunoscut oamenilor, este una dintre cele mai mari investiții de infrastructură ce se demarează la acest moment în S4. Acesta este realizat la intersecția dintre Bulevardul Metalurgiei și strada Turnu Măgurele.

Pasajul are scopul de a decongestiona traficul din sudul Bucureștiului, o zonă extrem de circulată și de aglomerată la acest moment.

Va putea concura de departe, din punct de vedere arhitectural și al siguranței, cu marile astfel de proiecte de mare infrastructură, din cele mai importante capitale europene, declara Daniel Băluță în martie 2022.

Pasajul se întinde pe o suprafață de 650 de metri și va avea câte două benzi pe fiecare sens de mers. Primarul din Sectorul 4, Daniel Băluță, anunța în 2022 că acesta va fi realizat conform tuturor cerințelor și celor mai noi reglementări rutiere ce sunt impuse în domeniu.

Lucrările la acest pasaj au fost începute în luna februarie a anului 2022. Termenul pentru finalizarea acestora este de 18 luni, acest lucru însemnând că Pasajul Metalurgiei ar fi gata în luna august 2023.

Cookies