VIDEO | În București e cald de „ți se topește asfaltul sub picioare”. O tânără a filmat cum urma adidasului îi rămâne imprimată pe trotuarele din Capitală

07 aug. 2023
210 afișări
VIDEO | În București e cald de „ți se topește asfaltul sub picioare”. O tânără a filmat cum urma adidasului îi rămâne imprimată pe trotuarele din Capitală
VIDEO | În București e cald de „ți se topește asfaltul sub picioare”. O tânără a filmat cum urma adidasului îi rămâne imprimată pe trotuarele din Capitală | Sursă foto: Captură TikTok-Aidarush

Vara aceasta, temperaturile din București au fost extrem de ridicate, reprezentând un disconfort pentru cetățeni. La mijlocul lunii trecute, o tânără a filmat cum urma adidasului îi rămâne imprimată pe trotuar.

O tânără a filmat cum urma adidasului îi rămâne imprimată pe trotuar

Un clip în care se poate observa că asfaltul din București a fost afectat de temperaturile ridicate din oraș a devenit viral de rețeaua de socializare TikTok.

O tânără a filmat momentul în care calcă pe trotuar, iar în imagini se poate observa cum urma adidasului rămâne impregnată. Asfaltul care seamănă mai degrabă cu nisipul kinetic. Videoclipul a devenit viral, adunând mii de vizualizări.

@aidarush

#fyp #fy 🥵 hot Bucharest weather melting asphalt.

♬ original sound – AidaRush

Filmarea a fost realizată în data de 14 iulie 2023, dată la care, în București, maxima termică a fost de 33 de grade Celsius la umbră.

Cu toate astea, temperatura resimțită la soare este mai mare cu aproximativ 10 grade Celsius.

De la mijlocul lunii iulie, au existat zile în care temperaturile au fost chiar mai ridicate. În weekendul ce tocmai a trecut, 5-6 august 2023, Bucureștiul s-a aflat sub cod galben de caniculă și disconfort termic. Conform ANM, temperaturile înregistrate zilele trecute au ajuns până la 37 de grade Celsius, la umbră.

În această săptămână, bucureștenii au parte de temperaturi ceva mai scăzute. Meteorologii au transmis că marți va ploua slabă, temperatura maximă fiind de 27 de grade Celsius.

De miercuri vremea se mai încălzește puțin:

  • Maxima termică miercuri: 29 de grade Celsius.
  • Maxima termică joi: 30 de grade Celsius.
  • Maxima termică vineri: 31 de grade Celsius.

Șanțuri formate în asfalt din cauza caniculei

Nu este prima dată când bucureștenii au parte de denivelări apărute în asfalt din cauza caniculei. În anul 2021, tot din cauza temperaturilor ridicate, zone importante și intens circulate din București au fost distruse.

Conform Digi24, asfaltul s-a topit, iar pe marile bulevarde din Capitală s-au format șanțuri.

La momentul respectiv, pe una dintre benzile din zona Piața Națiunile Unite au apărut șanțuri cu o lungime de 40 de metri și adânci de 25 de cm. Astfel de denivelări cauzate de topirea asfaltului pot reprezenta un pericol pentru șoferi.

Cookies