VIDEO impresionant | Pasajul Basarab, cum nu l-am văzut niciodată: de la un capăt la altul, plin ochi de profesori. Protestul, în cele mai spectaculoase imagini

09 iun. 2023
1647 afișări
VIDEO impresionant | Pasajul Basarab, cum nu l-am văzut niciodată: de la un capăt la altul, plin ochi de profesori. Protestul, în cele mai spectaculoase imagini
VIDEO impresionant | Pasajul Basarab, cum nu l-am văzut niciodată: de la un capăt la altul, plin de profesori. Protestul, în cele mai spectaculoase imagini | Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Imaginile de pe Pasajul Basarab, străbătut de miile de profesori, educatori, învățători în drumul lor din Piața Victoriei spre Palatul Cotroceni, vorbesc despre dimensiunea nemulțumirii din sistemul de Educație mai grăitor decât orice declarație ori raportare oficială.

VIDEO & FOTO | 2 kilometri de protest pe Pasajul Basarab

Câți profesori au protestat azi în București? Peste 12.000, estimează jandarmii, citați de Edupedu.ro. Acești oamenii s-au adunat înainte de prânz în Piața Victoriei, după câteva ore au pornit în marș spre Palatul Cotroceni, și au protestat și acolo aproximativ o oră.

Un cititor B365.ro, căruia îi mulțumim astfel încă o dată, ne-a trimis aceste imagini, filmate de la un balcon din București, o înregistrare video a marșului profesorilor, pe Podul Basarab. Îi mulțumim și bucureșteanului care le-a filmat și ne exprimăm regretul că nu putem face acest lucru direct, personal.

Sunt imagini care circulă acum nonstop printre profesori.

Pasajul Basarab, care are o lungime de aproape 2 kilometri, este plin, de la un capăt la altul, de protestatari.

Profesori Pasaj Basarab
Marșul profesorilor, pe Pasajul Basarab | Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cel de-al treilea protest al profesorilor în București

Acest al treilea protest al cadrelor didactie de la declanșarea grevei generale a început, ca și precendentele, în Piața Victoriei, în fața Guvernului, și a fost urmat, pentru a doua oară, de un marș spre Palatul Cotroceni.

VIDEO impresionant | Pasajul Basarab, cum nu l-am văzut niciodată: de la un capăt la altul, plin ochi de profesori. Protestul, în cele mai spectaculoase imagini
Protestul profesorilor, Piața Victoriei | Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În fața Guvernului, protestatarii au stat mai mult decât era planul inițial, pentru că, între timp, a apărut o negociere la Guvern, iar profesorii au vrut, la un moment dat, să aștepte acolo rezultatul discuțiilor dintre liderii sindicali și reprezentanții Executivului.

Ce le propune azi Guvernul profesorilor

În cea de a 12-a zi de grevă generală, Guvernul a venit cu o nouă variantă, despre care a vorbit, pentru News.ro, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”, Marius Nistor:

În urma discuţiilor purtate, Guvernul a avansat o nouă variantă, în sensul în care creşterea de la 1 ianuarie 2024 ar trebui să fie de 45% din creşterile stipulate în grilele de salarizare şi 1.500 de lei acordaţi în 5 octombrie, bani din fonduri europene, bani care vor fi acordaţi anual până în 2027”

Întrebat dacă oferta de azi e Guvernului poate fi considerată  mulţumitoare, liderul sindical a spus că nu el, ci colegii săi trebuie să fie mulțumiți

Eu nu exprim păreri personale, eu reprezint o structură sindicală, sunt seci de mii de oameni acolo, e trebuie să fie mulţumiţi, nu eu. Astăzi este grevă, mai departe colegii hotărăsc, în cunoştinţă de cauză.

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies