VIDEO | Imagini revoltătoare: oameni strecurându-se printre mașini în prima zi de școală, în centrul Capitalei, în contextul campaniei de eliberare a trotuarelor de către PMB

05 sept. 2022
1641 Afișari
VIDEO | Imagini revoltătoare: oameni strecurându-se printre mașini în prima zi de școală, în centrul Capitalei, în contextul campaniei de eliberare a trotuarelor de către PMB

Mașini parcate pe trotuare în centrul Bucureștiului, acolo unde Primăria Capitalei a anunțat că din 15 august nu va mai tolera parcarea neregulamentară, iar cine parchează pe trotuar, și nu în locurile de parcare special amenajate de PMB, va fi sancționat.

Cu toate acestea, imaginile postate de ”Vrem schimbare” arată că în oraș, la intersecția dintre Calea Victoriei cu Bulevardul Dacia, astăzi, mai multe mașini erau parcate pe trotuar.

Comunitatea a sesizat principalele instituții și principalii actori politici care au anunțat toleranță zero față de parcarea pe trotuar: Nicușor Dan, Stelian Bujduveanu, Clotilde Armand, Primăria Sectorului 1 și Politia Locala Sector 1.

 

Ce spuneau recent viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, și primarul de sector, Clotilde Armand

Viceprimarul Stelian Bujduveanu a declarat, recent, în contextul noului regulament al parcărilor din București, că PMB a făcut o campanie de informare, împreună cu Poliția Locală și Brigada Rutieră și prin care am înștiințat șoferii care au obișnuit în acești ani să lase mașinile pe trotuarele din centrul Bucureștiului că dacă vor mai face asta riscă amendă conform Codului Rutier, inclusiv blocarea roților dacă uită mașina acolo o perioadă lungă de timp sau ridicarea mașinii acolo unde blochează accese, treceri de pietoni și parcarea pe spații verzi.

”Pentru a descuraja parcatul pe trotuare apelăm la Poliția Locală, împreună cu Brigada Rutieră. Vom avea posturi fixe în acele zone pentru a nu mai permite parcarea pe trotuare și, unde ne permite trotuarul, vom monta stâlpișorii, acei stălpișori care nu sunt estetici, dar în primă fază îi vom folosi pentru zonele foarte aglomerate, unde lumea s-a obișnuit să parcheze pe trotuar.”, a mai spus Bujduveanu.

De altfel și edilul de sector, Clotilde Armand, a precizat că nu va mai tolera ca mașinile să fie parcate neregulamentar în Sectorul 1, și pe măsură ce îi va permite capacitatea serviciului de la ADP S 1, autoturismele vor fi ridicate.

Îți mai recomandăm și:

Cookies