VIDEO | Imagini cu stadiul lucrărilor la Pasajul Theodor Pallady, construit de Primăria Sectorului 3 la intrarea în București de pe Autostrada A2

05 dec. 2022
8783 afișări
VIDEO | Imagini cu stadiul lucrărilor la Pasajul Theodor Pallady, construit de Primăria Sectorului 3 la intrarea în București de pe Autostrada A2
Foto: captură video Alberto Costea Infrastructura Romania/ YouTube

Singurele imagini disponibile care arată stadiul lucrărilor la Pasajul Theodor Pallady, de la intersecția cu autostrada A2 și Drumul între Tarlale, au fost publicate în 20 noiembrie 2022 de către organizația Pro Infrastructură.

Începând din 5 decembrie, Brigada Rutieră a anunțat că s-au introdus restricții de circulație în zona comercială IKEA, din cauza lucrărilor la pasaj. Care este însă stadiul lucrărilor, la aproape 8 luni de la demararea lucrării?

Cu un termen de 12 luni de execuție, și cu lucrările începute în aprilie 2022, primarul Robert Negoiță se angajase ca pasajul să fie gata, mai devreme, până la finalul anului.

Imaginile surprinse la jumătatea lunii noiembrie arată însă că lucrările nu se apropie de finalizare.

 Ce declara Robert Negoiță în august 2022

În ultima sa declarație despre lucrările la pasaj, care datează din luna august, primarul Sectorului 3 Robert Negoiță anunța că au început să apară riglele metalice și erau în pregătire grinzile, iar lucrarea prindea astfel contur.

”Suntem la podul de la A2. Aici unde lucrăm deja de vreo trei luni de zile și unde lucrările avansează. Iată că au început să apară riglele și ne pregătim să punem grinzile și să înceapă să ia contur această lucrare, astfel încât să sperăm că așa cum ne-am angajat până la finalul anului vom avea această trecere denivelată astfel încât partea de la sol să rămână cu prioritate pentru cei care vin din lateral, mai ales dinspre partea de nord, adică Drumul între Tarlale.

Cu această ocazie vom degreva nu doar această intersecție, dar și Bd. Theordor Pallady, pentru că mulți șoferi evită această zonă pentru că se blochează Drumul între Tarlale și atunci vin pe Nicolae Grigorescu, pe Mihai Bravu, pe 1 Decembrie și blochează Camil Ressu, Pallady șamd. Această intersecție deblochează o mare parte din oraș, reduce emisiile de gaze, reduce poluarea și accidentele pentru că circulația cu viteză va fi pe sus, asfel încât să nu mai interfereze cu cei care schimbă direcția stânga-dreapta”, afirma Robert Negoiță.

Informații despre Pasajul Theodor Pallady

Primăria Sectorului 3 a demarat în aprilie, în regie proprie, un proiect major de infrastructură, respectiv construirea unui pasaj rutier suprateran în zona intersecției bulevardului Theodor Pallady cu Drumul între Tarlale, din apropierea ieșirii pe Autostrada Soarelui (A2).

Concret, Primăria Sectorului 3 va construi un pasaj suprateran care va fi amplasat central, între sensurile de circulație existente. Amenajarea la sol va cuprinde în principal rescructurarea intersecției de tip sens giratoriu și zonele de racordare a rampelor la bulevardul Theodor Pallady, cu amenajările corespunzătoare. De asemenea, prin proiect se propune și reamenajarea sensului giratoriu de la intersecția bulevardului Theodor Palllady cu strada Baltă Albina, pentru a asigura o fluență maximă a traficului către și dinspre Autostrada A2.

Valoarea totală a investiției este de 37,73 milioane de lei, din care 17 milioane de lei reprezintă fonduri atrase de la bugetul de stat, prin programul național Anghel Saligny. Lucrările sunt realizate de societatea de construcții a Primăriei Sectorului 3, ALGORITHM RESIDENTIAL S3 S.R.L.

Îți mai recomandăm și:

Cookies